20/06/2024

Αύριο η πρώτη δίκη με κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση ανακριβών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης

0

Αύριο η πρώτη δίκη με κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση ανακριβών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έχει προσδιοριστεί για αύριο η δίκη για ανακριβή «πόθεν έσχες» του προσωρινά κρατούμενου για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος που βρίσκεται εν αναμονή της έκδοσης βουλεύματος για την υπόθεση των προμηθειών του Υπουργείου Άμυνας, καλείται αύριο να λογοδοτήσει για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που αφορούν τα έτη 2006 έως και 2009.

Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν:

Την παράλειψη δήλωσης το 2006 καταθέσεων, μετοχών και αξιογράφων συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ.
Αντίστοιχα, την παράλειψη δήλωσης το 2007 ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ.

Τέλος, την παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο πλέον έχει δεσμευτεί με απόφαση του ανακριτή της υπόθεσης του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος» για τους εξοπλισμούς.

Ο πρώην υπουργός αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται και αντιτείνει στο «κατηγορώ» της δικαιοσύνης ότι το επίμαχο ακίνητο αγοράστηκε το 2009 και έτσι δηλώθηκε το 2010, για τη χρήση του 2009, ενώ υποστηρίζει ότι έχει προσκομίσει επαρκή στοιχεία που δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *