24/04/2024

Αύξηση στα τέλη της ΔΕΥΑΛ-ΑγΘ ανακοινώθηκαν στο χθεσινό Δημ. Συμβούλιο [Video]

13

Αύξηση στα τέλη της ΔΕΥΑΛ-ΑγΘ ανακοινώθηκαν στο χθεσινό Δημ. Συμβούλιο [Video]Αύξηση στα τέλη της ΔΕΥΑΛ-ΑγΘ ανακοινώθηκαν στο χθεσινό Δημ. Συμβούλιο [Video],νερό,Λουτράκι,λογαριασμός νερού,Loutraki,tv,tvtv,loutrakitv.gr,tv.gr,τωτω.γρ,τωτω,λουτράκι,Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων,blog

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Αύξηση στα τέλη της ΔΕΥΑΛ-ΑγΘ ανακοινώθηκαν στο χθεσινό Δημ. Συμβούλιο [Video],νερό,Λουτράκι,λογαριασμός νερού,Loutraki,tv,tvtv,loutrakitv.gr,tv.gr,τωτω.γρ,τωτω,λουτράκι,Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων,blogΣτη χθεσινή συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων ανακοινώθηκε και επίσημα αύξηση των τελών της ΔΕΥΑΛ-ΑγΘ κατά προσέγγιση κατά 1 ευρώ ανά μήνα. Δεδομένης της οικονομικής κρίσης αυτό προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά του πρώην Δημάρχου Κ. Λογοθέτη και μελών του συνδυασμού του Θ. Μουζάκη και Κ. Δόσχορη, αλλά και της κας Θεοδώρου. Εντέλει η αύξηση πέρασε κατά πλειοψηφία, απεχόντων των ανωτέρω. Ύστερα από παρουσίαση του κου Μαστραντωνάκη που επιχειρούσε να πείσει για την αναγκαιότητα της αύξησης προκειμένου να αποφευχθεί η ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης ύδρευσης του Δήμου, αλλά και να εξασφαλιστεί όσο το δυνατόν η βιωσιμότητα της. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε ότι αφορά τις χρεώσεις βρισκόμαστε στην εξηκοστή θέση στις τιμές σε σχέση με άλλους Δήμους που έχουν πολύ ακριβότερα τέλη. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η εταιρεία σήμερα μπαίνει μέσα ακόμα και με υπολογισμούς που προβλέπουν ότι όλα όσα τιμολογούνται εισπράττονται, πράγμα που απέχει αρκετά από την πραγματικότητα. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ-ΑγΘ κ Φ. Θυμής συμφώνησε ότι όλοι περνάμε δύσκολα όμως πρέπει να γίνουν ενέργειες για να κατευθυνθεί η κατάσταση προκειμένου να μην γίνει πραγματικότητα το ακόλουθο σενάριο που ανέπτυξε:

Στην παγκόσμια ημέρα του Νερού το 2011, ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής στη Διεύθυνση Διεθνούς Ανάπτυξης και Ελέγχου της Ε.ΥΔ.Α.Π. κ. Μ. Σάρρος, εξέφρασε τις σκέψεις της διοίκησης για ίδρυση μιας εταιρείας συμμετοχών “Ελληνικά Ύδατα” με το ελληνικό Δημόσιο μέτοχο για αποκλειστική διαχείριση πανελλαδικώς των δικτύων Ύδρευσης κι Αποχέτευσης όλων των ΟΤΑ . Οι σημερινές εξελίξεις δείχνουν να είναι στα άμεσα σχέδια της Κυβέρνησης να περάσουν όλες οι εταιρείες ύδρευσης σε ιδιωτικά χέρια. Αν σε τρεις συνεχόμενες χρήσεις η εταιρεία έχει έλλειμμα θα καταργηθεί εν μία νυκτί. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η δυσάρεστη προοπτική ο Διευθυντής και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ-ΑγΘ θεωρούν επιβεβλημένες τις αυξήσεις. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και για τα ΑμεΑ προβλέπεται μείωση των τελών στο 50%. Σταδιακές αυξήσεις προβλέπονται και στους Αγ. Θεοδώρους αλλά σε μια πιο ήπια πολιτική ώστε σε 3 χρόνια το τιμολόγιο να γίνει ενιαίο στο Λουτράκι και στους Αγίους Θεοδώρους. Εδώ βέβαια τίθεται το θέμα που ανέφερε ο κ. Γ. Παπαγεωργίου για κάποιους καταναλωτές που “η κατανάλωσή τους δεν τιμολογείται”. Πως γίνεται αυτό; Με τον γνωστό πατροπαράδοτο τρόπο που, φυσικά, δε θα αναπτύξουμε.

Υπάρχει ένα ακόμα ζήτημα που θεωρείται πάγια απαίτηση όλων των ΔΕΥΑ – για βιομηχανικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Αν η ΔΕΗ δεχόταν να εφαρμόσει βιομηχανικό τιμολόγιο, η ΔΕΥΑΛ-ΑγΘ θα πετύχαινε 50% μείωση στο κόστος, άρα λογικά και πολύ φθηνότερα τέλη για τους κατοίκους του Δήμου. Ο Βιολογικός Καθαρισμός από άποψη εγκατεστημένης ισχύος είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία στην Κορινθία, ξεπερνά ακόμα και τη Motor Oil, η οποία Motor Oil είναι στο βιομηχανικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Ωστόσο παρά την τεκμηριωμένη αυτή απαίτηση η ΔΕΗ δεν δέχεται να εφαρμόσει στις ΔΕΥΑ βιομηχανικό τιμολόγιο.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=FnpGZs5940A&feature=youtu.be]

Πηγή: loutrakitv.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

13 thoughts on “Αύξηση στα τέλη της ΔΕΥΑΛ-ΑγΘ ανακοινώθηκαν στο χθεσινό Δημ. Συμβούλιο [Video]

  1. ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ!!! ΑΥΞΗΣΗ !ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ?

  2. O BARELAS ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑΛΑΓ ΑΞΙΑΣ 37..ΟΟΟ ΕΥΡΩ!!!!!!!ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΥΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΘΥΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΣΕ 1 ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΞΥΓΙΑΝΘΕΙ..ΠΛΗΡΗΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΣΗ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕ ΓΚΙΩΝΗ ΠΛΕΟΝ .ΤΟ ΓΙΑΤΙ?Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ!!.

  3. ο κωλοτουμπας βαρελας οπου φυσαει ο ανεμος παω ειναι..ενω παρηγγειλε την μελετη βιωσιμοτητας 37000 ευρω..παει και ψηφιζει αυξησεις!!!!!τι περιμενεις ρε μαναρθ μηπως σου δωσει καμια θεση ο γκιωνης…ουστ κολωτουμπα.γιαυτο και σε πεταξε ο γκιωνης εξω απο την δευαλγ γιατι σε ξερουν ολοι πλεον τι κυβιστησεις κανεις!!!!!!

  4. Na kopsei ton mistho tou o mastrantonakis an agapaei tin deyal

  5. Όλα στον βωμό του κέρδους. Αν είναι να ανεβάζετε τις τιμές τι πειράζει να πάει σε ιδιώτη. Δεν θα πάθουμε και κάτι χειρότερο απ’ αυτό που μας κάνετε εσείς που το παίζετε και σωτήρες.

  6. Να πληρώσουμε ότι χρειάζεται αλλά να μην ξεπουλήσουμε το νερό μας!!!

  7. Αν θες να μάθεις κι ο Βαρελάς ήθελε να κάνει αυξήσεις για να μην ξεπουληθεί η δευα. Δεν πρόλαβε αλλιώς θα τις έκανε κι ο Βαρελάς για να μην μπαίνει μέσα η επιχείρηση. Ο Πάνος ο Βαρελάς την πονούσε την επιχείρηση και αγαπάει τον τόπο γι αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί.

  8. ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΑΥΤΟ ΒΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

  9. ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ “η κατανάλωσή τους δεν τιμολογείται” ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑ@@@Σ?

  10. βεβαια οι κωλοτουμπες τυπου βαρελα παντα αξιοποιουνται!!!!αλλωστε ο παυλουκος τι ρολο παιζει?

  11. Αυξησεις κανουν……. νερο δεν εχουμε και σου λεει ο καθε αργοσχολος που δουλευει εκει να βαλεις δεξαμενη και να φερεις βυτιο……. τι να κανουμε και εμεις ….εσεις κανετε υπερκαταναλωση. ….. και ρωτας πως τον λενε και στο κλεινει το τηλεφωνο. οταν πας εκει ολες κοτες. … ειμαστε αξιοι της μοιρας μας. σας βαρεθηκα και το πουλησα το σπιτι ποτε ξανα εκει οθτε για μπανιο ουτε τιποτα αντε να ………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *