20/04/2024

Αυτά έκανε ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου το έτος 2021

0

Μία εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά για τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου και παράλληλα μία σεζόν εμφανούς ανάκαμψης για τον τουρισμό στον προορισμό μας οδεύει προς το τέλος της.

Στο σημερινό newsletter πραγματοποιούμε έναν mini απολογισμό των πεπραγμένων του 2021, ενώ τον πλήρη και αναλυτικό απολογισμό της χρονιάς, θα λάβετε στις αρχές του 2022.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2021

9η Ετήσια Γενική Συνέλευση

Το έτος 2021, ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου καθώς η 9η Ετήσια Γενική Τακτική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την 23η Ιουνίου σήμανε την ολοκλήρωση της θητείας του προηγούμενου Δ.Σ. και την επανεκλογή και επανασύστασή του για την επόμενη τριετία. Το νέο ΔΣ συστάθηκε σε σώμα και για την επόμενη τριετία ομόφωνα ενέκρινε

την επανεκλογή του κ.Σπύρου Καραβούλη στη θέση του Προέδρου
την επανεκλογή της κ. Σοφίας Φιλιππίδου στη θέση της Αντιπροέδρου
την επανεκλογή του κ. Γιάννη Κόντη στη θέση του Γενικού Γραμματέα
την επανεκλογή του κ. Δημήτρη Βλάση στη θέση του Ταμία

Τα μέλη του ΔΣ συμπληρώνουν:

ο κ. Γιώργος Γκιώνης, Πρόεδρος της Τουριστικής Λουτρακίου ΑΕ
ο κ. Γιάννης Τσεκούρας από το Club Hotel Loutraki
o κ. Παναγιώτης Πιτσάκης από το Επιμελητήριο Κορινθίας
ο κ. Γιάννης Αλεξανδρής από τον Εμπορικό Σύλλογο Λουτρακίου

Λοιπά μέλη ΔΣ:

ο κ. Γιώργος Ζουγλής, Γ.Δ. Ανωνύμου Εταιρείας Διώρυγος Κορίνθου
η κ.Τόλη Έλσα, Εκπρόσωπος Περιφέρειας Πελοποννήσου
ο κ. Δήμου Κων/νος, Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου
η κ. Ζερβού Ελένη, Αναπλ. Μέλος Λιμενικού Ταμείου
ο κ. Γέρου Παναγιώτης, από τον Μεταφορικό Τουριστικό Συνεταιρισμό (ΤΑΧΙ)

Αναπληρωματικά μέλη ΔΣ:

ο κ. Δρίτσας Αλκιβιάδης από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας
ο κ. Μπάκος Βασίλης από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Κοριθίας
ο κ. Οικονόμου Γιώργιος από τον Σύλλογο ” Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ”
ο κ. Χατζόπουλος Κων/νος από τον Σύλλογο “Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ”
ο κ. Λέισος Δημήτριος από τα Τουριστικά Γραφεία
ο κ. Πουλής Νίκος από τα Τουριστικά Γραφεία
ο κ. Σακελλαρίου Αναστάσιος από την Τουριστική Λουτρακίου ΑΕ
ο κ. Τσατσούλης Αθανάσιος από την Club Hotel Casino Loutraki
ο κ. Γεωργίου Χαράλαμπος από το Επιμελητήριο Κορινθίας
η κ. Αλεξανδροπούλου Αφροδίτη από το Sportcamp

Μεταφορά Έδρας Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου 

Μετά από 10 χρόνια στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου μετακομίζει στο κέντρο του Λουτρακίου και συγκεκριμένα στον 1ο όροφο του κτιρίου του ΚΕΠ. Η αλλαγή έδρας έρχεται σε συνέχεια σχετικού αιτήματος που απέστειλε ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου προς το Δημοτικό Συμβούλιο και εγκρίθηκε στην συνεδρίαση της 10ης Νοεμβρίου 2021.

Το Δ.Σ. του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση της μεταφοράς της Έδρας.

 

 

Κέντρο Πληροφόρησης Τουριστών Ισθμού 

Για 4η συνεχή χρονιά και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, λειτούργησε το Κέντρο Πληροφόρησης Τουριστών Ισθμού, εξυπηρετώντας σημαντικό αριθμό τουριστών από Ελλάδα και εξωτερικό και καταγράφοντας αξιόλογη αύξηση επισκεψιμότητας σε σχέση με τη σεζόν του 2020, γεγονός που αποτυπώνεται και στα στατιστικά στοιχεία του 2021 .

 

 

Συνάντηση για το Hellas Rally Raid 2022 

Κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο στις 07/11 μεταξύ των διοργανωτών του Hellas Rally Raid, τις Εκτελεστικής Επιτροπής, του Αντιδημάρχου, κ.Τάσου Σακελλαρίου και του Δημάρχου, κ. Γιώργου Γκιώνη. Πρόκειται για μία μεγάλη διοργάνωση, το αγωνιστικό σκέλος της οποίας θα διαρκέσει 7 ημέρες, με κέντρο το Λουτράκι και service park τη Σχολή Μηχανικού. Εκτιμάται ότι περίπου 1500 άτομα θα διαμείνουν στα ξενοδοχεία του Λουτρακίου για περισσότερες από 7 ημέρες ενώ η προβολή για την περιοχή μέσω του Eurosport και άλλων ΜΜΕ θα είναι τεράστια. Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου πλαισιώνει τη διοργάνωση με σκοπό να συνδράμει στην μεγιστοποίηση του αντίκτυπου για τις τοπικές επιχειρήσεις και για τον προορισμό συνολικά.

 

Συμμετοχή στην Γνωμοδοτική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου 

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά στην Γνωμοδοτική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο Πρόεδρος και Μέλη της εκτελεστικής επιτροπής υποβάλλουν κάθε χρόνο τις προτάσεις τους και εκπροσωπούν τον προορισμό, φροντίζοντας για την ένταξή του στον στρατηγικό σχεδιασμό των δράσεων τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Έτσι και για το 2022, ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου στάθηκε αρωγός στην εκπόνηση του πλάνου Δράσεων Προβολής & Προώθησης προτείνοντας καινοτόμες δράσεις για την νέα χρονιά.

 

 

Παρεμβάσεις για την περιοχή του Ισθμού που έφεραν αποτέλεσμα 

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου έχει πραγματοποιήσει παρεμβάσεις με επιστολές και δελτία τύπου για θέματα που αφορούν τον εξωραϊσμό της ευρύτερης περιοχής του Ισθμού ώστε οι χιλιάδες των επισκεπτών να αντικρίζουν μία σύγχρονη, Ευρωπαϊκή εικόνα στην πύλη της Πελοποννήσου. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ξεκινήσει μεγάλης εμβέλειας έργα από το 2020 και σε συνέχεια αυτών, το 2021 έθεσε σε λειτουργία δημόσιες τουαλέτες, ενώ με ταχείς ρυθμούς προχωρούν και οι εργασίες περίφραξης.

 

Νέα Μέλη 

Η οικογένεια των μελών του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου μεγαλώνει συνεχώς. Είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε νέες επιχειρήσεις και μεταξύ αυτών, τo νέο ξενοδοχείο Brown Beach Corinthia που με 166 δωμάτια και 110 bungallows ανοίγει τις πύλες του τον Απρίλιο του 2022, αναβαθμίζοντας την ξενοδοχειακή υποδομή του προορισμού μας. Λόγω του μεγέθους του ξενοδοχείου και του καίριου ρόλου που αναμένεται να διαδραματίσει στην τουριστική ανάπτυξη του προορισμού, το Brown Beach Corinthia θα είναι πλέον μέλος του ΔΣ, λαμβάνοντας μέρος στο στρατηγικό σχεδιασμό του οργανισμού. Από τους Αγίους Θεοδώρους και το δεύτερο νέο μέλος του οργανισμού, το KUKO’s The Summer Bar, το All-Day Bar, Restaurant που έχει γίνει κορυφαίος καλοκαιρινός προορισμός για επισκέπτες από την Αθήνα και όχι μόνο. Τέλος, καλωσορίζουμε και τα δύο νέα μέλη του Ξένιου Ζευς, VOUCLAIT & Το Ζυμαράκι του Κοσμά και ευελπιστούμε σε μία αγαστή συνεργασία προς όφελος του προορισμού μας.

 

Μίνι Απολογισμός Ενεργειών Προβολής/Προώθησης 2021 

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου στο πλαίσιο του Προγράμματος Δράσεων Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης 2021 που υλοποίησε σε συνεργασία με το Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων επιμελήθηκε σύγχρονες δράσεις προβολής και προώθησης με άμεσο και μεγάλο αντίκτυπο για το σύνολο του προορισμού. Για άλλη μία χρονιά, ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου πρόβαλε τον προορισμό σε B2B Workshops και Εκθέσεις, υλοποίησε καμπάνιες διαφημιστικής προβολής σε ραδιόφωνα και social media, δημιούργησε νέα εργαλεία όπως το 360 Virtual Tour, συνεργάστηκε με Influencers και πρωτοτύπησε με μία μεγάλου εύρους outdoor καμπάνια σε όλο τον Δήμο Αθηναίων.

 

Εκθέσεις & B2B Workshops

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου έχει ήδη λάβει μέρος σε 3 B2B Workshops και στην έκθεση Athens International Tourism Expo 2021 όπου πραγματοποιήθηκαν συνολικά πάνω από 30 δια ζώσης B2B. Συνολικά, συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 40 επαφές από travel agents και tour operators και έχουν ήδη σταλεί στα ξενοδοχεία και στα τουριστικά γραφεία για να αξιοποιηθούν περαιτέρω.

 

Outdoor Διαφήμιση

Με εκτεταμένη καμπάνια προβολής στον Δήμο Αθηναίων σε επιλεγμένα bus shelters σε κεντρικά σημεία όπου μετακινούνται καθημερινά εκατομμύρια επιβάτες όπως το Σύνταγμα, η Πανεπιστημίου, η Λεωφόρος Συγγρού και άλλα παρεμφερή σημεία στην Αθήνα. Σε αυτά τα σημεία τοποθετήσαμε διαφημιστικά panels με απεικόνιση παραλιών και τοπίων ιδιαίτερου κάλλους του Δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων με το μήνυμα “Σε 1 ώρα είσαι εκεί” – γνωστοποιώντας ή απλά υπενθυμίζοντας στον Αθηναίο που περιμένει το λεωφορείο στη στάση ή σε αυτόν που περνάει με το αυτοκίνητό του ότι οι φυσικές ομορφιές του Δήμου μας που θυμίζουν νησί, βρίσκονται μόλις σε 1 ώρα απόσταση από την Αθήνα. Η καμπάνια είχε διάρκεια 15 ημέρες στην διάρκεια των οποίων τα banners μας έγιναν ορατά από εκατομμύρια Αθηναίους & τουρίστες!

360 Virtual Tour

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου επιμελήθηκε τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου 360 Virtual Tour, το πρώτο ολοκληρωμένο tour που πραγματοποιείται από προορισμό. Πρόκειται για μία σύγχρονη, εικονική περιήγηση στα αξιοθέατα του Δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων. Για την υλοποίησή του έχουν χρησιμοποιηθεί τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας σε συνδυασμό με επίγειες και εναέριες φωτογραφήσεις. Με τις τεχνολογίες αυτές παρέχουμε την δυνατότητα στο χρήστη να στοχεύσει με την κάμερά του (Tablet, Smart phone, GoogleGlass, κλπ) πάνω σε ένα αξιοθέατο που τον ενδιαφέρει και να λάβει πληροφορίες με εικόνα και κείμενο για το αξιοθέατο.

 

Influencer Marketing

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου για πρώτη φορά υλοποίησε πιλοτική συνεργασία με Influencer με σκοπό την προβολή του προορισμού μέσω της παραγωγής περιεχομένου από content creator. Για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, ο οργανισμός επέλεξε να συνεργαστεί με την Carolina Kalyvas, ακολουθώντας την πάγια τακτική του για κατά προτεραιότητα συνεργασία με τοπικούς επαγγελματίες. Σε αυτή την πρώτη συνεργασία με 2 posts και περίπου 10 stories, πετύχαμε χιλιάδες likes και views σε περιεχόμενο που παρήχθη αποκλειστικά για τον προορισμό από την Influencer.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου υλοποίησε καμπάνιες μέσω των Social Media του με χιλιάδες views και likes, ενώ σημαντική είναι και η μεγάλη βάση οργανικών προβολών που ο οργανισμός έχει εξασφαλίσει μέσω των δικών του καναλιών προβολής.

 

Smart App Visit Loutraki

Το ανανεωμένο πλέον Smart App Visit Loutraki είναι διαθέσιμο εδώ και μήνες στο Google Play Store και στο App Store.
Λειτουργίες που υποστηρίζει το νέο smart app Visit Loutraki:
– Προβολή όλων των επιχειρήσεων-μελών του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου
– Δυνατότητα προβολής με διακεκριμένη διαφημιστική θέση με banner
– Σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού και realtime δρομολόγησης
– Πολυγλωσσικό interface
Η εφαρμογή συνδέεται σε πραγματικό χρόνο με την ιστοσελίδα visitloutraki.com και την οθόνη αφής στο Κέντρο Πληροφόρησης Τουριστών Ισθμού, δημιουργώντας ένα δίκτυο με πολλαπλά κανάλια προβολής.

 

Ραδιοφωνικές Καμπάνιες

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου για ακόμη μία χρονιά συνεργάστηκε με τους κορυφαίους ραδιοφωνικούς σταθμούς των Αθηνών για την τουριστική προβολή του Δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων. Ραδιοφωνικά spots ξεκίνησαν να παίζουν στα top ραδιόφωνα των Αθηνών από αρχές Μαίου έως μέσα Ιουλίου με εκατομμύρια ακροάσεις του ραδιοφωνικού μας μηνύματος.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *