Από 25/9 η καταβολή της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες

0

Από 25/9 η καταβολή της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Από 25/9 η καταβολή της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότεςO κ. Τσαυτάρης ανακοίνωσε, από τη Δράμα, ότι την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η καταβολή της επιστροφής, σε όλους τους αγρότες, του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε την ανάγκη εξειδίκευσης της ελληνικής γεωργίας επισημαίνοντας ότι μόνο έτσι μπορεί να γίνει ανταγωνιστική, παράγοντας προϊόντα που πιθανόν να μην είμαι φθηνά αλλά θα διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων αγροτικών προϊόντων που παράγονται σε ευρωπαϊκές ή άλλες χώρες.

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα ότι οι Έλληνες γεωργοί θα μπορούν να παράγουν σιτάρι με χαμηλή γλουτένη που θα απευθύνεται σε όσους έχουν ζαχαρώδη διαβήτη, αλλά και αγροτικά προϊόντα όπως ποικιλίες φρούτων και λαχανικών που θα απευθύνονται σε καταναλωτές με καρδιοαγγειακές παθήσεις.
Ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, που ήταν ένας εκ των ομιλητών του φόρουμ πολιτών, αναφέρθηκε στο μέλλον των αγροτικών συνεταιρισμών επισημαίνοντας ότι, οι συνεταιρισμοί στην Ελλάδα έχουν αποτύχει με τη σημερινή μορφή τους, οπότε κρίνεται απαραίτητη η αναδιοργάνωσή τους, πάνω σε νέα βάση, με μια νέα δομή ικανή να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των νέων αγροτών.
Νωρίτερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θεμελίωσε το νέο Κέντρο Σίτισης της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας που ανεγείρεται πλησίον του ιερού ναού της Αγίας Τριάδας. Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος ο οποίος είπε ότι το Κέντρο θα λειτουργεί ως ένα καθημερινό τραπέζι αγάπης στο οποίο θα σιτίζονται εμπερίστατοι και μοναχικοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό.
Ο κ. Τσαυτάρης με πολύ μεγάλη συγκίνηση θυμήθηκε τα παιδικά χρόνια του στη Δράμα και τόνισε ότι είναι σημαντικό σε εποχές δύσκολες, όπως αυτή που διανύουμε, όσοι έχουν ανάγκη να μπορούν να βρίσκουν ένα πιάτο φαγητό μαζί με την ανάλογη φροντίδα και αγάπη.
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *