15/07/2024

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡ. ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ !

0

Επιτέλους γύρω στις 3 το μεσημέρι το γραφείο τύπου θυμήθηκε ότι σήμερα είναι ημέρα χωρίς αυτοκίνητο και έστειλε δελτίο τύπου. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ! !
Επαινεί έναν συγκεκριμένο εστιάτορα που κυκλοφορεί με ποδήλατο λες και είναι ο μόνος ! Το δελτίο τύπου γίνεται διαφήμιση για το οινομαγειερείο. Αν ήθελαν οπωσδήποτε να βρουν πρότυπο ποδηλάτη μπορούσαν να αναφέρουν τον τέως Δήμαρχο Γ. Γκιώνη που πρεσβεύει τον αθλητικό τρόπο ζωής πολύ περισσότερο. Αν ήθελαν να μην προέρχεται από τον χώρο της πολιτικής ας ανέφεραν ως παράδειγμα τον κύριο που πουλάει ρίγανη και βότανα και διανύει μεγάλες αποστάσεις παρά το αξιοσέβαστο της ηλικίας του. Αλλά τον Οινομάγειρα στο δελτίο Τύπου του Δήμου! Αν είναι δυνατόν, εκτός αν τους ήρθε η ιδέα πίνοντας εκεί τα τσιπουράκια τους. Και μετά μου γράφετε να σοβαρευτούμε όταν αναφερόμαστε στο γραφείο τύπου, ε δεν μας αφήνετε κύριοι του Δήμου
Διαβάστε το, είναι αληθινό :
22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012:ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Μετακίνηση, άθληση ή ψυχαγωγία ? Το ποδήλατο, ένα δίτροχο και κάποιες φορές τρίτροχο όχημα, παραδοσιακό ή ηλεκτρικό, μπορεί σίγουρα να εξυπηρετήσει και τους 3 σκοπούς.Το πρώτο μισό του 20ού αι. το ποδήλατο έγινε ένα βασικό μέσο μετακίνησης για εκατομμύρια κατοίκους του πλανήτη. Αν και η χρήση του ποδηλάτου δε βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα στην Ελλάδα, εμείς οφείλουμε να επιβραβεύσουμε τους πολίτες του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων που το έχουν ανάγει σε εργαλείο της καθημερινότητάς τους, δίνοντας έτσι τo παράδειγμα ενός νέου τρόπου ζωής, φιλικότερο προς το περιβάλλον και την υγεία μας.Ο κος. Μιχάλης Δαμιανός, που με πολύ μεράκι έχει αναλάβει τη διεύθυνση του μαγειρείου Άγιος-Ευφρόσυνος στο Λουτράκι, αναβιώνοντας την παλιά ατμόσφαιρα του παλαιού παντοπωλείου-μαγειρείου, χρησιμοποιεί καθημερινά το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, ως εργαλείο δουλειάς αλλά και ως μέσο εκτόνωσης αναβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα ζωής του.Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, τον συναντήσαμε και πρόθυμα, μας δήλωσε:« Καθ’ ότι η πόλη μας προσφέρεται για ποδήλατο, λόγω της επίπεδης διαμόρφωσης της, το χρησιμοποιώ καθημερινά, καθ’ ότι με εξυπηρετεί στα καθημερινά ψώνια του μαγαζιού, μου προσφέρει την επικοινωνία με πάρα πολλούς ανθρώπους, με εκτονώνει από την καθημερινή μου εργασία ως μορφή άσκησης, μετατρέποντας το έτσι σε φιλοσοφία ζωής, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά την καθημερινότητα μου.»Ο κος. Μιχάλης εύχεται το ποδήλατο μακροπρόθεσμα να υποστηριχτεί ως τρόπος ζωής και με υποδομές από την πολιτεία, σε όλη την Ελλάδα.Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, υποστηρίζει, αναδεικνύει και επαινεί δραστηριότητες των πολιτών μας, που κάνουν την πόλη μας καλύτερη, αναδεικνύοντας την απλή ομορφιά της καθημερινότητας. Μπορεί να είστε ο επόμενος!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *