Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση την ίδια ώρα στην Ομόνοια, όπου θα παρευρεθεί και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή πορεία είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στις 10:00 συγκέντρωση στην Καμάρα θα πραγματοποιήσει η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στη γενική απεργία.  Συγκεκριμένα, ΗΣΑΠ και Μετρό θα κυκλοφορήσουν μόνο από τις 10:00 έως τις 16:00τραμ θα υπάρχει από τις 09:00 μέχρι τις 17:00, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ θα κάνουν δρομολόγια από τις 09:00 έως τις 21:00.

Λόγω της συμμετοχής των σιδηροδρομικών στην 24ωρη γενική απεργία η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε πως αναστέλλονται τα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού και δεν θα υπάρχει σύνδεση του Μετρό από τον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» μέχρι «Αεροδρόμιο».

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒδεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, ενώ θα υπάρξουν ακυρώσεις και αλλαγές στις ώρες αναχώρησης σε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.