Απίστευτα τα ποσά από τις συναυλίες ! Ποιοι είναι στις πρώτες θέσεις;

Spread the love

Στην λίστα που δημοσίευσε το Billboard φιγουράρουν ονόματα όπως η Adelle, η Μadonna αλλά και γερόλυκοι όπως οι Rolling Stones και οι Grateful Dead

Η μουσική βιομηχανία στην Αμερική (και την Βρετανία) είναι μία από τις πιο ισχυρές. Και τα προβεβλημένα πρόσωπά της είναι εκείνα πάνω στα οποία στηρίζεται μεγάλο μέρος αυτού του ισχυρού παγκόσμιου οικονομικού χώρου, με τους τραγουδιστές και τις τραγουδίστριες να συγκεντρώνουν επάνω τους εκτός από τα φώτα της δημοσιότητας και μία αγορά δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ποιός όμως ήταν ο πιο επιτυχημένος για το 2015; Σύμφωνα με το έγκυρο περιοδικό Billboard, νικήτρια για την περσινή χρονιά ήταν η Taylor Swift, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει το απίστευτο ποσό των 73,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από τις συναυλίες (τα 61,7 εκατομμύρια στην περίπτωσή της) οι οποίες είναι και το κύριο έσοδο πλέον για τους καλλιτέχνες μετά τις σημαντικές αλλαγές που επέφερε το Ίντερνετ στην πώληση της μουσικής.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο όχι και τόσο γνωστός στα μέρη μας Κenny Chesney (με 39,8 εκατομμύρια δολάρια), ενώ στην τρίτη θέση οι γερόλυκοι της ροκ, οι Rolling Stones που συνεχίζουν να «γεννούν» χρήματα, φθάνοντας τα 39,6 εκατομμύρια δολάρια.

Πιο κάτω βρίσκονται ονόματα όπως ο Billy Joel (ναι, παραμένει ενεργός και δημοφιλής στις ΗΠΑ!), το συγκρότημα One Direction, οι παλιές καραβάνες από την δεκαετία του… 60 Grateful Dead (με 23,8 εκατομμύρια δολάρια, όλα από συναυλίες…), ο Luke Brian, oι U2, η Adelle και οι Marron 5. Λίγο πιο κάτω βρίσκονται οι Madonna και ο Elton John με 12,7 και 12,4 εκατομμύρια δολάρια.

Πάντως αξίζει να επισημανθεί ότι η χαμηλή θέση της Adelle δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, καθώς βρίσκεται στην μέση της τουρ των συναυλιών της, και άρα δεν υπολογίζονται τα τεράστια έσοδα από αυτά. Μάλιστα αν δει κανείς τα κέρδη μόνο από τις πωλήσεις, η Αdelle βρίσκεται με διαφορά στην πρώτη θέση, καθώς έχει καταφέρει να κερδίσει 16,3 εκατομμύρια δολάρια, την ίδια στιγμή που η πρώτη στην λίστα, η Taylor Swift από τις πωλήσεις των τραγουδιών της βρίσκεται μόλις στα 7,2 εκατομμύρια δολάρια.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.