Αντιδήμαρχος Σ. Παπαθανασίου: “Kαλύτερα να ακυρώσεις μία εκδήλωση από το να ακυρώσεις μια ζωή”

0

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σάκης Παπαθανασίου αφού προέβλεψε ότι με απόφαση της κυβέρνησης ακυρώνονται όλες οι υπαίθριες εορταστικές εκδηλώσεις, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους είχε αποφασίσει η Δημοτική Αρχή να βγάλει κάποιες εκδηλώσεις. Πως να βάλεις σε έναν κλειστό χώρο  μόνο τους εμβολιασμένους; Πως να βάλεις τα παιδιά σε ανοιχτό χώρο με αυτό τον καιρό; Αυτοί οι παράγοντες συνυπολογίστηκαν με κύριο γνώμονα και προτεραιότητα την ασφάλεια των Δημοτών και των επισκεπτών. Ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων είναι ένας καθαρά τουριστικός προορισμός, μες το καλοκαίρι έγιναν εκδηλώσεις και τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, αλλά το καλοκαίρι ήταν άλλα τα δεδομένα και άλλες οι εποχές,  σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΟΕ λέει “καλύτερα να ακυρώσεις μία εκδήλωση από το να ακυρώσεις μια ζωή” και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού φαίνεται να ασπάζεται αυτή τη θέση. Ωστόσο προγραμματίστηκαν κάποιες εκδηλώσεις.

Αναστολή Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από σήμερα έως και την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Με αίσθημα ευθύνης λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid- 19, τις εξαγγελίες τις Κυβέρνησης και το Ψηφισθέν Σχέδιο Νόμου (22.12.2021) «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις» προχωράμε σε ματαίωση όλων των προγραμματισμένων Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που επρόκειτο να λάβουν χώρα από σήμερα, Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου έως και την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας, ότι από σήμερα στις 6 το πρωί ισχύουν τα εξής:

Ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το μέτρο αφορά και τους κλειστούς χώρους, όπως γυμναστήρια, εστιατόρια και εκκλησίες.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας KN95 ή διπλή στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στους επισκέπτες που εισέρχονται στην Ελλάδα -πέραν των ήδη υφιστάμενων προβλέψεων (PCR 72 ή Rapid 24 ωρών), απευθύνεται ισχυρή σύσταση να επαναλάβουν το τεστ την 2η και την 4η ημέρα από την είσοδό τους στη χώρα.

Ισχυρή σύσταση για self test όσο δυνατόν περισσότερο είναι δυνατόν πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Ειδικά τα νέα παιδιά πρέπει να προσέξουν μετά την έξοδό τους να προσέξουν τις επαφές τους με τους ηλικιωμένους.

Με τη διάθεση να παραμείνουμε ασφαλείς στις γιορτές και την ευχή του χρόνου να είμαστε και πάλι όλοι μαζί, σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με υγεία.

Γραφείο Τύπου

Δείτε όλη την τοποθέτηση παρακάτω:

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *