Ανοιξε η γη από τη βροχή στη Μεσσηνία

0

Ανοιξε η γη από τη βροχή στη Μεσσηνία

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

  • Ανοιξε η γη από τη βροχή στη ΜεσσηνίαΣημαντικές ζημιές προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις στη Μεσσηνία τόσο σε δρόμους, όσο και σε γέφυρες, ενώ σε κάποιες περιοχές διακόπηκε η κυκλοφορία.

Κλιμάκιο μηχανικών της περιφερειακής ενότητας μαζί με τον αντι-περιφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, πραγματοποίησαν αυτοψία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού.

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στο δρόμο Αριστομένη – Μηλιώτη, περίπου 1,5 χλμ πριν το Μηλιώτη, όπου υπάρχει καθίζηση του οδοστρώματος. Από την αυτοψία των μηχανικών, διαπιστώθηκε πως η καθίζηση οφείλεται στις βροχοπτώσεις και πρόκειται για προβληματικό σημείο, αφού το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και τα προηγούμενα χρόνια.

Ο αντι-περιφερειάρχης έδωσε εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες για άμεση παρέμβαση με διάνοιξη αποστραγγιστικών τάφρων και αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Στον επαρχιακό δρόμο Μεσσήνη – Στρέφι έχει υποστεί ζημιά η γέφυρα κι έχει εγκατασταθεί εργολαβία από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για αποκατάσταση της ζημιάς.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω των εργασιών που εκτελούνται και σήμερα θα γίνει τσιμεντόστρωση του οδοστρώματος και πλήρης αποκατάστασης της ζημιάς. Παρόλα αυτά, ο δρόμος θα παραμένει κλειστός για ένα πενθήμερο, έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί το οδόστρωμα πλήρως.

Επίσης, έχουν διαπιστωθεί ζημιές στον δρόμο Ριζόμυλος – Πύλοςλίγο πριν την είσοδο της Πύλου και στο δρόμο Αμπελόφυτο – Χώρα, λίγο πριν την είσοδο της Χώρας, όπου θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Ήδη με εντολή του αντι-περιφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά όλοι οι μηχανικοί της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας κάνουν αυτοψία στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού, για να εξετάσουν την κατάσταση του οδοστρώματος.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *