Ανακοίνωση της ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Ο.Ε.ΕΣ.Π. για την κινητοποίηση της 16ης Νοεμβρίου

Γιατί απεργούμε αύριο Τρίτη 16/11

Απεργούμε για να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα αλλοπρόσαλλα μέτρα που μας οδηγούν στο λουκέτο.

Για μια ακόμη φορά τιμωρούνται οι μικρές επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα δεν ευθύνονται για την διασπορά της πανδημίας.

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισης της πανδημίας, υπάρχει άλλος τρόπος διαχείρισης της υγείας και της οικονομίας.

Απεργούμε και

Λέμε ΟΧΙ στον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Λέμε ΟΧΙ στον ρόλο της αστυνόμευσης που μας επιφορτίζει με διαδικασίες ελέγχων για τους οποίους υπεύθυνοι είναι οι κρατικοί μηχανισμοί.

Ζητάμε οικονομική στήριξη για την επιβίωση μας.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Ε.ΕΣ.Π. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  

Ενημερώνουμε ότι η Ομοσπονδία μας θα συμμετάσχει ενεργά στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 16 Νοεμβρίου που διοργανώνουν αρκετοί εμπορικοί σύλλογοι – μέλη μας ενάντια στα αστυνομικά μέτρα επιτήρησης και την εξόντωση της μικρομεσαίας επιχείρησης.

Παροτρύνουμε και προτρέπουμε και τους υπόλοιπους συλλόγους μέλη μας στην Πελοπόννησο, τη Νοτιοδυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά να συμμετέχουν και εκείνοι είτε με ολοήμερο είτε με ολιγόωρο κλείσιμο των καταστημάτων τους, ενώνοντας τις φωνές μας με τους υπόλοιπους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς που θα είναι στο πεζοδρόμιο εκείνη την ημέρα. Καλούμε να συμμετέχετε όλοι προκειμένου να δυναμώσει η φωνή μας και να διαφυλαχτούν τα επαγγελματικά μας συμφέροντα.

Ζητάμε η Κυβέρνηση να λάβει εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα αντί να συνεχίζει στην διχαστική λογική πίεσης του ανεμβολίαστου πληθυσμού που όπως είπε δημιουργεί «μικρή αναστάτωση» στους επαγγελματίες. Η στάση της είναι προκλητική και ο δρόμος για κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος.

Διεκδικούμε:

1. Κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του τέλους επιτηδεύματος.
2. Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού.
3. Άμεση θεσμοθέτηση αφορολόγητου ορίου για όλους τους επιχειρηματίες, όπως ισχύει και στους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες.
4. Θεσμοθέτηση της Κυριακάτικης αργίας, αυστηρά τα καταστήματα ανοιχτά τρείς Κυριακές τον χρόνο.
5. Μετατροπή του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα.
6. Επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής απαλλαγής των ενοικίων για τους επόμενους 6 μήνες.
7. Χορήγηση επιδόματος ανεργίας για 12 μήνες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όσους συναδέλφους δεν τα κατάφεραν και έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά την διάρκεια της πανδημίας.
8. Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορωνοϊό ή χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα.
9. Χορήγηση ευνοϊκών δανείων από τις τράπεζες με χαμηλό επιτόκιο και χωρίς αυστηρά κριτήρια.
10. Σχεδιασμό νέας ρύθμισης των 120-240 δόσεων για όλα τα χρέη των επιχειρήσεων με αφαίρεση των προσαυξήσεων και των πανωτοκίων.
11. Διαγραφή όλων των ασφαλιστικών εισφορών που δημιουργήθηκαν κατά το διάστημα που οι επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή.
12. Στήριξη των επιχειρήσεων με νέα στοχευμέναπρογράμματα ρευστότητας προκειμένου να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις καθώς μέχρι σήμερα μόνο το 10% πληρούσε τα κριτήρια ένταξης σε αυτά.
13. Προστασία επιχειρήσεων από το κύμα ανατιμήσεων.
14. Άμεση μείωση των τιμολογίων των εταιρειών παροχής ενέργειας καθώς και γενναίες ρυθμίσεις αφού ήδη το κόστος θεωρείται δυσβάσταχτο.

Έχουμε αποδείξει ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν οφείλεται στις επιχειρήσεις μας και άρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την είσοδο σε αυτές σαν μέτρο πίεσης. Το μοναδικό εργαλείο για την επιστροφή στην κανονικότητα είναι το εμβόλιο και οποιαδήποτε άλλα περιοριστικά μέτρα σημαίνουν αύξηση κόστους λειτουργίας στις επιχειρήσεις, ανασφάλεια, ανισορροπία στην αγορά και μελλοντικό κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Βαγενάς

 Αντώνιος Καλοθέου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.