Ανακοίνωση της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” για τον B’ γύρο των Δημοτικών Εκλογών

0

Ανακοίνωση της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” για τον B’ γύρο των Δημοτικών Εκλογών

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

PROTOVOULIA POLITON LOGOΗ Γενική Συνέλευση της “Πρωτοβουλίας Πολιτών”, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Μαΐου στο Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου, έλαβε ομόφωνη απόφαση αναφορικά με τη στάση της στο Β’ γύρο των δημοτικών εκλογών και παραθέτουμε κάτωθι τη σχετική ανακοίνωσή της.

 

“Η “Πρωτοβουλία Πολιτών” Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων δημιουργήθηκε για να εκφράζονται μέσα από αυτήν οι δημότες και όχι για να επιβάλλει εκείνη στους δημότες τις πολιτικές απόψεις των μελών της. Συνεπώς θα ήταν άτοπη κάθε προσπάθεια καθοδήγησης των συμπολιτών, που τίμησαν με την ψήφο τους το εγχείρημα και τις επιλογές μας. Επιπλέον θα ήταν παράδοξο να επιβραβεύσουμε τα όσα θέλουμε να αλλάξουμε.

 

Όταν πριν από τέσσερις μήνες, αρκετοί συμπολίτες μας αποφάσισαν να δημιουργηθεί στο Δήμο μας η “Πρωτοβουλία Πολιτών”, στην προσπάθεια να ξεπεραστεί ο μικρο-παραγοντισμός που κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή του τόπου, προφανώς και δεν πίστευαν πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσα σε λίγο χρόνο.

 

Μετά την επιλογή από την Γενική Συνέλευση να ηγηθεί της προσπάθειας ως υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης ο Δημήτρης Στάμου, το εγχείρημα απέκτησε μια ενδιαφέρουσα δυναμική άμεσης νίκης, που – υπό προϋποθέσεις – θα μπορούσε να επιταχύνει την όλη διαδικασία, δηλαδή να αποκτήσει η Γενική Συνέλευση της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” την δυνατότητα θεσμικής παρέμβασης και μάλιστα στο υψηλότερο για το Δήμο μας επίπεδο.

 

Η “Πρωτοβουλία Πολιτών” όμως είναι προορισμένη να διαδραματίσει έναν κεντρικό ρόλο τα επόμενα πέντε χρόνια, όχι μόνο μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά – το βασικότερο – μέσα στην τοπική κοινωνία. Μια κοινωνία που θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα των πολιτικών που δυστυχώς θα εφαρμοστούν, όποιος κι αν είναι αυτός που τελικά θα επικρατήσει στον δεύτερο γύρο.

 

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι συνδημότες μας θα προσέλθουν στην επαναληπτική ψηφοφορία με ιστορική μνήμη, με ελευθερία κρίσης και βούλησης καθώς και με την ευθύνη προοπτικής του Δήμου μας.”

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *