20/04/2024

Ανάδειξη της Αρχαίας Σικυώνας, υλοποιείται το έργο της συνολικής του ανάδειξης Video

0

Ανάδειξη της Αρχαίας Σικυώνας, υλοποιείται το έργο της συνολικής του ανάδειξης Video

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ανάδειξη της Αρχαίας Σικυώνας, υλοποιείται το έργο της συνολικής του ανάδειξης VideoΟ Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Α. Παπαγγελόπουλο, επισκέφτηκε το χώρο όπου εκτελούνται οι ανασκαφές της αρχαίας πόλης της Σικυώνας από την ομάδα και υπό την εποπτεία του υπεύθυνου των ανασκαφών, επίκουρου καθηγητή αρχαιολογίας, κ. Γ. Λώλου.

Ο κ. Λώλος, ύστερα από πέντε εβδομάδες ανασκαφής, έφερε στη δημοσιότητα τα ευρήματα που αποκάλυψε η αρχαιολογική ομάδα. Σκοπός, όπως τόνισε, είναι η αποκάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων τμημάτων (κτιριακών υποδομών, ιερού, αρχαίων οδών κλπ.) από όλη την έκταση του αρχαιολογικού χώρου που θα συνθέτουν την εικόνα της αρχαίας πόλης της Σικυώνας και θα «αποκρυπτογραφούν» την καθημερινότητα, την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής στην πόλη.

Αναφερόμενος στο ανασκαφικό έργο, ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως πρόκειται για σημαντική και αξιόλογη δουλειά που αφορά μείζονος σημασίας τόπο για την Κορινθία και την Πελοπόννησο και εξέφρασε την πεποίθηση πως ο κ. Λώλος και η ομάδα του, θα αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μνημεία και ευρήματα από την αρχαία πόλη της Σικυώνας. Ταυτόχρονα, γνωστοποίησε την απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ειδικά της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για ενίσχυση και υποβοήθηση των προσπαθειών θέτοντας υπό την αιγίδα της τις εργασίες του ανασκαφικού έργου.

Ο κ. Δέδες, υπενθύμισε πως ταυτόχρονα, έχει δρομολογηθεί η Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Δήμο Σικυωνίων και το Σωματείο “ΔΙΑΖΩΜΑ” για τις ανασκαφές στο Αρχαίο Θέατρο της Σικυώνας, με χρηματοδότηση από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και το Δήμο Σικυωνίων. Ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε πως πλέον με το ανασκαφικό έργο στο χώρο της αρχαίας πόλης σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου, υλοποιείται το όραμα της συνολικής ανάδειξης της Αρχαίας Σικυώνας.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαγγελόπουλος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για το ενδιαφέρον του για την περιοχή της Σικυώνας, αλλά και τον Καθηγητή κ. Λώλο για την προσπάθεια και την ποιότητα της δουλειάς που επιδεικνύει, ενώ επισήμανε πως οι εργασίες πραγματοποιούνται με ιδιαίτερα εντατικούς ρυθμούς. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε δε, στο στοιχείο του πνεύματος και του πολιτισμού για το οποίο η Σικυώνα έγινε γνωστή και διαφοροποιούνταν από τις υπόλοιπες αρχαίες πόλεις.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=C44fZBQiH9o]

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *