19/04/2024

Αηδία! Έτσι οι έξυπνοι μετρητές θα ορίζουν τη ζωή σου!

0

Τα δεδομένα από έξυπνους μετρητές αποκαλύπτουν πολύ περισσότερα από όσα φαντάζεστε — και θα μπορούσαν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας για τον έλεγχο της ατομικής σας κατανάλωσης ενέργειας ή, μια μέρα, για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με το “καθαρό μηδέν”.

Οι έξυπνοι μετρητές μετρούν και καταγράφουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας τουλάχιστον κάθε ώρα, αν όχι περισσότερο, και παρέχουν τα δεδομένα στην εταιρεία κοινής ωφέλειας και τον καταναλωτή τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Τα δεδομένα από έξυπνους μετρητές αποκαλύπτουν πολύ περισσότερα από όσα φαντάζεστε — και θα μπορούσαν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας για τον έλεγχο της ατομικής σας κατανάλωσης ενέργειας ή, μια μέρα, για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με το “καθαρό μηδέν”.

Οι έξυπνοι μετρητές κάνουν περισσότερα από το να μετρούν την κατανάλωση ενέργειας. Είναι επίσης σε θέση να διακρίνουν τον τύπο ενέργειας που χρησιμοποιείτε, όπως να πλένετε ρούχα ή να παρακολουθείτε τηλεόραση.

Είναι μια έντονα προσωπική μορφή επιτήρησης — μια μορφή που θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου της κατανάλωσης ενέργειας και ακόμη και της μερίδας της ενέργειάς σας.

Οι έξυπνοι μετρητές θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται επειδή αποτελούν μια ακόμη πηγή ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (EMF), τα οποία περιλαμβάνουν ραδιοσυχνότητες από έξυπνους μετρητές, κινητά τηλέφωνα και Wi-Fi και βρώμικο ηλεκτρισμό.

Εάν μπορείτε, εξαιρεθείτε από τη λήψη ενός έξυπνου μετρητή. να έχετε υπόψη σας ότι πιθανότατα θα σας χρεωθεί μια αμοιβή εκβίασης, με τη μορφή εφάπαξ και μηνιαίων χρεώσεων, για να το κάνετε.

Πολλοί άνθρωποι έχουν αγκαλιάσει την άνεση των ασύρματων συσκευών στα σπίτια τους, αλλά αυτές οι συσκευές έχουν ένα τίμημα — το απόρρητο και την υγεία σας.

Με κάθε έξυπνη συσκευή που καλωσορίζετε στο σπίτι σας — όπως συνδεδεμένα ξυπνητήρια, οχήματα, ψυγεία και κουδούνια πόρτας — αποκαλύπτεται ένα άλλο επίπεδο της προσωπικής σας ζωής και η υγεία σας υπονομεύεται από EMF .

Αυτό ισχύει σίγουρα για τους έξυπνους μετρητές, οι οποίοι είναι επίσημα γνωστοί στις ΗΠΑ ως εγκαταστάσεις προηγμένης υποδομής μέτρησης (AMI). Το 2020, 102,9 εκατομμύρια τέτοιοι έξυπνοι μετρητές εγκαταστάθηκαν από εταιρείες ηλεκτρισμού των ΗΠΑ, περίπου το 88% από αυτούς σε προσωπικές κατοικίες.

Οι μετρητές AMI μετρούν και καταγράφουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας τουλάχιστον κάθε ώρα, αν όχι περισσότερο, και παρέχουν τα δεδομένα στην εταιρεία κοινής ωφέλειας και τον καταναλωτή τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ, «οι εγκαταστάσεις AMI κυμαίνονται από βασικούς ωριαίους μετρητές έως μετρητές πραγματικού χρόνου με ενσωματωμένη αμφίδρομη επικοινωνία που είναι ικανή να καταγράφει και να μεταδίδει στιγμιαία δεδομένα».

Τι μπορεί να φταίει με τη μετάδοση κάθε τελευταίας λεπτομέρειας σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας σε πραγματικό χρόνο σε μια ενεργειακή εταιρεία; Αυτά τα δεδομένα αποκαλύπτουν πολύ περισσότερα από όσα φαντάζεστε — και θα μπορούσαν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας για να ελέγξετε την ατομική σας χρήση ενέργειας ή, μια μέρα, για να διασφαλίσετε τη συμμόρφωση «καθαρό μηδέν».

Οι έξυπνοι μετρητές δεν είναι εκεί προς όφελός σας

Προτού διατεθούν ευρέως οι έξυπνοι μετρητές, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφηκε από έναν αναγνώστη μετρητών, ο οποίος επισκεπτόταν το ακίνητό σας μία φορά το μήνα και κατέγραφε χειροκίνητα την κατανάλωση ενέργειας. Τώρα, αυτά τα δεδομένα παρακολουθούνται ανά ωριαία ή μισάωρα διαστήματα, τα οποία χρεώνουν οι ενεργειακές εταιρείες ως ένας τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων σε εσάς, τον πελάτη.

Η Shell Energy του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία περιγράφει τους έξυπνους μετρητές ως « το μέλλον της ενέργειας », σημειώνει:

«Οι έξυπνοι μετρητές προσφέρουν πολλά οφέλη: θα σας πουν πόσα ξοδεύετε σε πραγματικό χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις όταν εμφανιστεί ο λογαριασμός σας. … Αλλά, ίσως το καλύτερο από όλα, οι έξυπνοι μετρητές σας δίνουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τη χρήση της ενέργειας σας.

«Σας ενημερώνουν πόσο ακριβώς σας κοστίζει να βράσετε αυτόν τον βραστήρα ή να φορτίσετε το τηλέφωνό σας. Οπλισμένοι με αυτή τη γνώση, μπορείτε να πάρετε μια πιο τεκμηριωμένη απόφαση για το αν θα ενεργοποιήσετε τη θέρμανση ή θα βάλετε άλλο φορτίο στο στεγνωτήριο. …

«Οι έξυπνοι μετρητές πρόκειται να φέρουν επανάσταση στον τρόπο που χρησιμοποιούμε την ηλεκτρική ενέργεια. Διευκολύνουν τους προμηθευτές όπως εμείς να προσφέρουν φθηνότερες τιμές εκτός αιχμής για, ας πούμε, τη φόρτιση του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου. Μας λένε περισσότερα για το πώς χρησιμοποιείτε την ενέργειά σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να σας προσφέρουμε πιο κατάλληλα τιμολόγια. Ίσως, μια μέρα, να σας προσφέρεται φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα τις ηλιόλουστες ή θυελλώδεις μέρες, όταν η καθαρή ενέργεια είναι ευκολότερη».

Η Smart Energy International περιγράφει επίσης τα έξυπνα συστήματα μέτρησης της Comarch ως λύση για «απομακρυσμένη και αυτόματη μέτρηση της κατανάλωσης μέσων».

Σημειώστε ότι οι έξυπνοι μετρητές τους κάποτε μετρούσαν μόνο την ηλεκτρική ενέργεια και τώρα είναι διαθέσιμοι για άλλες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, συμπεριλαμβανομένου του νερού, του φυσικού αερίου και της θερμότητας, «η κατανάλωση των οποίων θα πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς ».

Χρησιμοποιώντας την τακτική του κατασκευαστικού φόβου, περιστρέφουν έξυπνους μετρητές ως αναγκαιότητα, ώστε οι εταιρείες ενέργειας να μπορούν να παρακολουθούν στενά την κατανάλωση και να παρέμβουν όταν χρειάζεται:

«Έχει έρθει μια εντελώς νέα εποχή αναγνωσμάτων. Τα έξυπνα συστήματα μέτρησης παρέχουν στις εταιρείες του τομέα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα δίκτυα προμήθειας πολυμέσων και να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στα τρέχοντα γεγονότα.

«Τα δεδομένα μπορούν να ληφθούν ακόμη και από μετρητές που είναι δύσκολο να προσπελαστούν και από αυτούς που βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους. Αποστέλλονται περιοδικά, ενημερώνοντας τον τελικό χρήστη για την ανάγνωση, τα δεδομένα μετάδοσης και πιθανές αστοχίες και σφάλματα.

«Αυτό καθιστά δυνατή την αποστολή ομάδων σχεδόν αμέσως όπου χρειάζονται ανά πάσα στιγμή. Όλα αυτά είναι για να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα».

Αν ελέγχουν την ενέργεια, σε ελέγχουν

Η τεχνοκρατική ελίτ, συμπεριλαμβανομένου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της BlackRock, Λάρι Φινκ , και του Μπιλ Γκέιτς , πιέζουν για « καθαρές μηδενικές » εκπομπές άνθρακα. Ενώ η BlackRock είναι απασχολημένη με την αγορά σπιτιών, ο Gates εργάζεται σκληρά συγκεντρώνοντας γεωργική γη και είναι τώρα ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γεωργικής γης στις ΗΠΑ

Ο Γκέιτς πιέζει για δραστικές, θεμελιώδεις αλλαγές μέχρι το 2030, συμπεριλαμβανομένης της ευρείας κατανάλωσης ψεύτικο κρέας , της υιοθέτησης της πυρηνικής ενέργειας επόμενης γενιάς και της ανάπτυξης ενός μύκητα ως νέου τύπου διατροφικής πρωτεΐνης.

Η προθεσμία που έχει δώσει η Gates για να φτάσει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές είναι το 2050 και οι έξυπνοι μετρητές έχουν ήδη τοποθετηθεί ως ουσιαστικό μέρος αυτού του σχεδίου.

Σύμφωνα με τη Shell Energy :

«Πράγματι, η κυβέρνηση θεωρεί τους έξυπνους μετρητές κλειδί για να μειώσει το Ηνωμένο Βασίλειο τις εκπομπές του και να φτάσει στο μηδέν μέχρι το 2050.

«Το Υπουργείο Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής έχει καταλήξει στο ότι, αν όλοι μεταβούμε σε έξυπνους μετρητές, το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 45 εκατομμύρια τόνους – το ισοδύναμο με το να βγάλουμε 26 εκατομμύρια αυτοκίνητα από το δρόμο για ένα χρόνο».

Αλλά σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, συμπεριλαμβανομένης της Vandana Shiva , δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις μέσω καθαρών μηδενικών λύσεων «βασισμένες στη φύση» προκειμένου να αναγκαστεί ο κόσμος να αποδεχθεί ένα νέο σύστημα τροφίμων και γεωργικών προϊόντων , μαζί με ένα νέο κύμα αποικισμού στο όνομα του βιωσιμότητα.

Η έκθεση του Navdanya, « Earth Democracy : Connecting Rights of Mother Earth to Human Rights and Good Being of All», εξηγεί:

«Το «Net Zero» είναι μια νέα στρατηγική για να απαλλαγούμε από τους μικρούς αγρότες … μέσω του βάρους της ψεύτικης λογιστικής εκπομπών άνθρακα. Οι αντισταθμίσεις άνθρακα και το νέο λογιστικό κόλπο του «καθαρού μηδέν» δεν σημαίνει μηδενικές εκπομπές.

«Σημαίνει ότι οι πλούσιοι ρυπαίνοντες θα συνεχίσουν να μολύνουν και επίσης θα αρπάζουν τη γη και τους πόρους εκείνων που δεν έχουν μολύνει – αυτόχθονες πληθυσμούς και μικροκαλλιεργητές – για αντισταθμίσεις άνθρακα».

Με άλλα λόγια, η ελίτ θα συνεχίσει να καταναλώνει πόρους όπως πάντα, συμπεριλαμβανομένων των απολαύσεων όπως τα ρυπογόνα ιδιωτικά τζετ, αλλά θα μπορεί να αγοράζει πιστώσεις άνθρακα για να αντισταθμίσει τις εκπομπές που δημιουργούν.

Εν τω μεταξύ, ο μέσος άνθρωπος θα αντιμετωπίσει αυξανόμενο έλεγχο της χρήσης ενέργειας του, σε σημείο που μπορεί μια μέρα να κατανεμηθεί στο όνομα της « συμμόρφωσης με το κλίμα ».

Θα χρησιμοποιούνται έξυπνοι μετρητές για τον σιτηρέσιο της χρήσης ενέργειας;

Οι έξυπνοι μετρητές κάνουν περισσότερα από το να μετρούν την κατανάλωση ενέργειας. Είναι επίσης σε θέση να διακρίνουν τον τύπο ενέργειας που χρησιμοποιείτε. Έτσι γνωρίζουν αν πλένετε πολλά ρούχα, παρακολουθείτε τηλεόραση ή έχετε αφήσει το σπίτι σας για την ημέρα.

Αν και αυτό μπορεί να μην ακούγεται κακόβουλο στην επιφάνεια, είναι μια έντονα προσωπική μορφή επιτήρησης — που θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας, συμπεριλαμβανομένου του μερίσματος της ενέργειάς σας.

Η δημοσιογράφος Άμπι Μάρτιν εξηγεί:

«Αν η ιδέα για το τι κάνετε και πότε δεν είναι αρκετά ενοχλητική – είναι χειρότερο. Αυτές οι συσκευές είναι σε θέση να ρυθμίζουν, να ελέγχουν και ακόμη και να ρυθμίζουν την κατανάλωση ενέργειας .

«Πάρτε αυτό το παράδειγμα, τρέχετε τους θαυμαστές σας τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες και η εταιρεία ηλεκτρισμού αποφασίζει ότι χρησιμοποιείτε υπερβολική ενέργεια, θα αναλάβει να τη μειώσει ανεξάρτητα από το εάν ο καταναλωτής είναι διατεθειμένος να πληρώσει για την επιπλέον χρήση.

«Ένα σημείο που πρέπει να εξεταστεί είναι τι θα κάνουν αυτές οι εταιρείες με αυτές τις πληροφορίες. Μόλις κοινοποιηθεί στις αρχές επιβολής του νόμου, μπορεί και θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σας. Οι αστυνομικοί θα μπορούν να γνωρίζουν τι κάνετε στο απόρρητο του σπιτιού σας.

«Δεύτερον, αυτές οι εταιρείες μπορούν να πουλήσουν αυτές τις πληροφορίες της καθημερινής μας ζωής για εξόρυξη δεδομένων και διαφήμιση. Είναι ανησυχητικό σε τόσα πολλά επίπεδα, αλλά αυτές οι μικρές μονάδες επιτήρησης εφαρμόζονται σε ολόκληρη τη χώρα χωρίς τη συγκατάθεση του κοινού και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς να γνωρίζουν ότι έχουν εγκατασταθεί».

Ήρθε η ώρα να «σκεφτείτε το αδιανόητο»

Είναι αδιανόητο ότι οι δυνάμεις θα μπορούσαν να στοχεύουν στην αύξηση της επιτήρησης και του ελέγχου , σε σημείο που ακόμη και η χρήση της ενέργειας σας να είναι κάτω από τον αντίχειρά τους, αλλά όπως το έθεσε ο παρουσιαστής του GBNews Neil Oliver στο παραπάνω βίντεο, ήρθε η ώρα να « σκεφτείτε το αδιανόητο ». :

«Οι άνθρωποι που ανατράφηκαν να εμπιστεύονται τις δυνάμεις, που υπέθεσαν, όπως εγώ κάποτε, ότι το κράτος, ανεξάρτητα από την πολιτική του γεύση σε κάθε δεδομένη στιγμή, είναι ουσιαστικά καλοπροαίρετο και καλοπροαίρετο, θα προσπαθήσουν φυσικά να διατηρήσουν αυτή την υπόθεση της καλοσύνης. στο μυαλό τους για να κατανοήσουν τι συμβαίνει γύρω τους.

«Άνθρωποι σαν εμάς, εσείς και εγώ, που μεγαλώσαμε με την κατανόηση ότι είμαστε ελεύθεροι, ότι έχουμε αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα και ότι τα θεσμικά όργανα αυτής της χώρας έχουν κατά βάθος το συμφέρον μας, θα τείνουν να δέσουν τους εαυτούς μας σε κόμπους αντί να συλλογιστούν την ιδέα αυτών των αρχών μπορεί πραγματικά να λειτουργεί εναντίον μας τώρα. …

«Δεν μας αντιμετωπίζουν πλέον ως άτομα που δικαιούμαστε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη ζωή μας, αλλά ως αχυρώνα γεμάτο κότες με μπαταρίες — απλώς ένα άλλο προϊόν που πρέπει να αγοράζεται και να πωλείται, να πωλείται κάτω από το ποτάμι… χαρίστε στον εαυτό σας το δώρο της κατανόησης ότι θα πρέπει να έχουμε λιγότερη θερμότητα και λιγότερα καύσιμα και ότι στο προγραμματισμένο μέλλον μόνο οι πλούσιοι θα έχουν αυτοκίνητα ούτως ή άλλως.

«Το σχέδιο δεν είναι να το διορθώσουμε. Το σχέδιο είναι να το σπάσουμε και να το αφήσουμε σπασμένο. …

«Αν το καθαρό μηδέν και τα υπόλοιπα ήταν για το καλό του πλανήτη και όχι για το καθάρισμα των παραλιών και των ουρανών από αποβράσματα όπως εμείς, δεν νομίζετε ότι αυτοί οι άγιοι πολιτικοί και οι A-listers θα μας άνοιγαν το δρόμο με το δικό τους παράδειγμα ;”

Ένα άλλο πρόβλημα με τους έξυπνους μετρητές – EMF

Ακόμα κι αν αφήσετε κατά μέρος τα ζητήματα επιτήρησης και απορρήτου και την πιθανότητα κατάχρησής τους, οι έξυπνοι μετρητές θα πρέπει να αποφευχθούν επειδή αποτελούν μια ακόμη πηγή EMF, τα οποία περιλαμβάνουν ραδιοσυχνότητες από έξυπνους μετρητές, κινητά τηλέφωνα και Wi-Fi.

Οι έξυπνοι μετρητές έχουν επίσης την πρόσθετη πρόκληση της εκπομπής βρώμικου ηλεκτρισμού που συνίσταται σε παροδικές αιχμές τάσης ως αποτέλεσμα της λειτουργίας μεταγωγής τροφοδοσίας.

Οι δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία που συνδέονται με αυτές τις εκθέσεις σε EMF περιλαμβάνουν:

Υπερβολικό οξειδωτικό στρες
Ανοίγοντας τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό σας, επιτρέποντας στις τοξίνες να εισέλθουν στον εγκέφαλό σας
Βλάβη DNA και αλλοιωμένο μικροβίωμα
Μειωμένη ροή πρωτονίων και παραγωγή ATP
Αλλαγή της κυψελοειδούς λειτουργίας λόγω υπερβολικής φόρτισης
Ένας τρόπος για να μειώσετε την έκθεσή σας είναι να αρνηθείτε τους έξυπνους μετρητές όσο περισσότερο μπορείτε. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες πολιτείες απαγορεύουν ήδη τις εξαιρέσεις, ενώ άλλες τις επιτρέπουν, αλλά θα σας χρεώσουν ένα τέλος εκβιασμού, με τη μορφή εφάπαξ και μηνιαίων χρεώσεων, για να το κάνετε.

Σύμφωνα με την Εθνική Διάσκεψη των Νομοθετικών Σωμάτων του Κράτους:

«Σχεδόν σε κάθε περίπτωση, οι πελάτες που επιλέγουν να εξαιρεθούν από την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών χρεώνονται για να το κάνουν — συχνά μέσω μιας εφάπαξ «χρέωσης εγκατάστασης», ακολουθούμενη από μηνιαίες χρεώσεις που σχετίζονται με το κόστος αποστολής μετρητών ανάγνωσης .

«Τα τέλη μπορεί να διαφέρουν σημαντικά. Ένα βοηθητικό πρόγραμμα στο Ρόουντ Άιλαντ χρεώνει εφάπαξ τέλος 27 $, ενώ ένα βοηθητικό πρόγραμμα του Τέξας το εφάπαξ τέλος είναι 171 $. Οι μηνιαίες χρεώσεις κυμαίνονται από περίπου $9 έως $32.”

Εάν έχετε την οικονομική δυνατότητα να το κάνετε, η εξαίρεση θα προστατεύσει τόσο το απόρρητο όσο και την υγεία σας από αυτήν την περιττή εισβολή. Εναλλακτικά, μπορείτε να θωρακίσετε τους μετρητές με κιτ που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, αλλά αυτά δεν θα μειώσουν τη βρώμικη ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τους μετρητές.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *