19/06/2024

Αδυνάτισμα: Και το σπιτικό φαγητό παχαίνει. Παγίδες που πρέπει να προσέξετε

0

Αδυνάτισμα: Και το σπιτικό φαγητό παχαίνει. Παγίδες που πρέπει να προσέξετε

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

imageΟσοι κάνουν δίαιτα, μία από τις πρώτες συνήθειες που ξεχνούν είναι τα γεύματα σε εστιατόριο. Υπάρχουν τόσο πολλοί πειρασμοί εκεί, που καλύτερα να καθίσει κανείς στο σπίτι του και να φάει. Κι όμως, ακόμη κι αυτό μπορεί να κρύβει παγίδες για τη σιλουέτα.
Υπάρχουν τέσσερα συνηθισμένα λάθη που κάνουν όσοι μαγειρεύουν στο σπίτι ή προτιμούν να γευματίσουν εκεί, με αποτέλεσμα να φορτώνουν τον οργανισμό τους με περιττές θερμίδες, όπως λέει η διατροφολόγος Σίνθια Σας στο TIME.
Τσιμπολόγημα κατά το μαγείρεμα
Πολλοί δεν συνειδητοποιούν πόσο τρώνε ενώ ετοιμάζουν το γεύμα. Λίγες μπουκιές τυρί, καρύδια, κρακεράκια… Ολα αυτά μπορεί να κρύβουν ακόμη και 300-400 επιπλέον θερμίδες. Αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε, προτιμήστε να μασουλήσετε λαχανικά.
Υπερφόρτωση με υδατάνθρακες
Πολλοί ξεχνάνε το λευκό ψωμί και τα ζυμαρικά, προτιμώντας πιο υγιή άμυλα όπως άγριο ρύζι, κινόα ή φακές. Ομως, μεγάλες ποσότητες από αυτά επίσης εμποδίζουν την απώλεια κιλών, ή οδηγούν ακόμη και σε αύξηση βάρους. Αποφύγετε το συνδυασμό υδατανθράκων και κάντε τους το συνοδευτικό του πιάτου και όχι το βασικό περιεχόμενό τους.
Ο πειρασμός του τυριού
Πολλοί δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό να βάλουν τυρί σε κάθε πιάτο. Αλλά δεν ξέρουν ότι το φορτώνουν με έξτρα θερμίδες. Προσπαθείστε να το χρησιμοποιείται με… τσιγκουνιά και αποφύγετε τα λιπαρά τυριά.
Η ένοχη απόλαυση του γλυκού
Πολλοί χρειάζονται κάτι γλυκό μετά το δείπνο. Όμως, μέσα στο σπίτι, ένα μπισκότο με σοκολάτα εύκολα γίνεται τρία, μία μερίδα παγωτό γίνεται ολόκληρο μπολ. Οσοι δεν αντέχουν χωρίς γλυκιά γεύση, ας προτιμήσουν λίγη μαύρη σοκολάτα.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *