23/06/2024

Έχετε λαδωμένα μαλλιά; Να τι πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε πάλι λαμπερά και καθαρά μαλλιά!

0

Έχετε λαδωμένα μαλλιά; Να τι πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε πάλι λαμπερά και καθαρά μαλλιά!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

imageΣε κανέναν δεν αρέσουν τα μαλλιά που είναι λαδωμένα. Κάνουν το χτένισμα να φαίνεται πρόχειρο και δίνουν την εντύπωση ότι τα μαλλιά έχουν μέρες να πλυθούν.
Είτε ανήκετε σε εκείνους που έχουν γενετική προδιάθεση λιπαρότητας στο τριχωτό της κεφαλής, είτε απλά αναζητάτε τρόπους να μην έχετε ποτέ ξανά «λαδωμένα» μαλλιά, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και σίγουρα δεν θα χάσετε.
Μην λούζεστε πιο συχνά από ό,τι χρειάζεται
Κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά σας, η επιδερμίδα της κεφαλής παράγει έλαια (σμήγμα) για να αναπληρώσει εκείνα που χάθηκαν στο πλύσιμο. Αν λούζεστε πολύ συχνά, θα υποχρεώσετε το δέρμα σας να αυξήσει ακόμα περισσότερο την παραγωγή των φυσικών του ελαίων και θα χειροτερέψετε την κατάσταση.
Μην βάζετε κοντίσιονερ στην ρίζα της τρίχας
Προσπαθήστε να βάζετε το κοντίσιονερ μόνο στα 3/4 της τρίχας και όχι στην ρίζα. Έτσι, τα μαλλιά θα απορροφήσουν όλο το προϊόν που χρειάζονται για να δείχνουν λαμπερά και υγιή και ταυτόχρονα δεν θα «πνίξετε» με περιττό υλικό τις ρίζες.
Πάντα να ξεβγάζετε καλά το σαμπουάν
Μην βιάζεστε. Αφιερώστε τουλάχιστον ένα λεπτό για να ξεπλύνετε το σαμπουάν από τα μαλλιά σας. Επίσης, εφόσον μπορείτε, περιορίστε το καυτό νερό στο λούσιμο και το ξέβγαλμα, αφού η μεγάλη θερμοκρασία προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη έκκριση ελαίων από τους αδένες του δέρματος στο κεφάλι σας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *