24/07/2024

Έχετε δει κόκκινο πάντα; Είναι κουκλί !

0

Έχετε δει κόκκινο πάντα; Είναι κουκλί !

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Τα αιλουροειδή στο ζωολογικό κήπο της Λιουμπλιάνας απέκτησαν νέο γείτονα, ένα θηλυκό κόκκινο πάντα ενός έτους.Η νέα κάτοικος μεταφέρθηκε από το ζωολογικό κήπο του Σάλτζμπουργκ και θα διαμείνει σε περιφραγμένο χώρο, στον οποίο κατοικούσε πριν από χρόνια ένας ακόμη εκπρόσωπος του είδους.

Το νέο της σπίτι είναι τμήμα φυσικού δάσους με γηραιά δένδρα, μία λιμνούλα και τεχνητά κοιλώματα και σχισμές, όπου το κόκκινο πάντα μπορεί να βρει καταφύγιο.

Το θηλυκό πάντα δεν θα είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα μόνο του, καθώς οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου σχεδιάζουν να φέρουν ένα αρσενικό τον επόμενο χρόνο.

 

Τα συγκεκριμένα είδη θεωρείται ότι είναι ευάλωτα στην άγρια φύση και η αναπαραγωγή τους σε αιχμαλωσία επιτηρείται στενά.

Τα κόκκινα πάντα είναι παμφάγα, αλλά τρέφονται κυρίως με μπαμπού. Το κόκκινο πάντα στο ζωολογικό κήπο της Λιουμπλιάνας θα λαμβάνει την τροφή του από μία φάρμα μπαμπού στη Νόβα Γκόριτσα.

Το κόκκινο πάντα (Ailurus fulgens) είναι σπάνιο είδος ελαφρώς μεγαλύτερο από τις γάτες και ζει κυρίως στα ανατολικά Ιμαλάια και στη νοτιοδυτική Κίνα.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *