20/04/2024

Έτσι θα είναι οι εργαζόμενοι του μέλλοντος

0
Έτσι θα είναι οι εργαζόμενοι του μέλλοντος σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Οι επιστήμονες, μετά από διάφορες μελέτες, δημιούργησαν την όψη του εργαζόμενου του μέλλοντος. Ονομάζεται Έμμα και έχει σχεδιαστεί για να δείχνει πώς η εργασία σε ένα μη εργονομικά καλό γραφείο μπορεί να επηρεάσει τους εργαζόμενους.

Το μοντέλο της Έμμας δημιουργήθηκε από ερευνητές μετά από συνεντεύξεις με περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους σχετικά με τα θέματα υγείας και τις ανησυχίες τους. Η ομάδα των ερευνητών, με την παρουσίαση αυτή του ανδρεικέλου, καλεί για ριζικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε. Μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το μελλοντικό εργονομικό γραφείο αλλά και τα διαλείμματα. που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι.

Ο εργαζόμενος του μέλλοντος δημιουργήθηκε από έναν επιστήμονα, ειδικό στη μελλοντική συμπεριφορά, τον Γουίλιαμ Χάιαμ και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από τους τομείς της εργονομίας, της επαγγελματικής υγείας και της επαγγελματικής ευεξίας. Η ομάδα αυτή έθεσε ως στόχο να διερευνήσει τις επιπτώσεις που έχουν οι εργασιακοί χώροι στην υγεία των εργαζομένων. Οι έρευνες σε περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, έδωσαν σημαντικά αποτελέσματα και προέβλεψαν πως τα γραφεία ενδέχεται να αλλάξουν το ανθρώπινο σώμα τα επόμενα 20 χρόνια.
Μετά την ανακάλυψη των ευρημάτων αυτών, οι ερευνητές συνεργάστηκαν με τους ειδικούς της εταιρείας Helix 3D Ltd για να δημιουργήσουν την Έμμα. Η Έμμα, λοιπόν, είναι ένα καμπουριασμένο μοντέλο σε φυσικό μέγεθος για να απεικονίσουν τις επιπτώσεις που πιθανώς θα έχει ο σύγχρονος εργασιακός χώρος στο σώμα μας.

Πιο συγκεκριμένα, η Έμμα έχει μια μόνιμη καμπούρα από το γεγονός ότι κάθεται για πολλές ώρες σε ένα γραφείο. Μάλιστα, έχει ξηρά κόκκινα μάτια από την παρατεταμένη έκθεση στην οθόνη του υπολογιστή και χλωμό δέρμα, από τα χρόνια που περνά σε ένα γραφείο κάτω από τη λάμψη του τεχνητού φωτός.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Χάιαμ, δήλωσε τα εξής:

«Η έκθεση Work Colleague of the Future δείχνει πως οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι πρέπει πραγματικά να δράσουν τώρα και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της κακής υγείας στο χώρο εργασίας.

Εάν δεν κάνουμε ριζικές αλλαγές στην επαγγελματική μας ζωή, όπως το να κινούμαστε περισσότερο, να αλλάξουμε τη στάση του σώματος στο γραφείο, να κάνουμε τακτικά διαλείμματα, τα γραφεία μας θα μας αρρωστήσουν. Ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι του μέλλοντος θα μπορούσαν να υποφέρουν από προβλήματα υγείας.»
Οι ερευνητές, πέρα από τη δημιουργία του «μελλοντικού» εργαζόμενου, διαπίστωσαν πως οι εργαζόμενοι γραφείου περνούν κατά μέσο όρο 6 ώρες καθημερινά σε ένα γραφείο. Σε ένα ποσοστό πάνω του 90% των ερωτηθέντων, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ανησυχία για το υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα και το 98% φοβάται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μελλοντικά προβλήματα υγείας.

Δες το σχετικό βίντεο με τον εργαζόμενο του μέλλοντος!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *