13/06/2024

Έτσι ζουν οι Τούρκοι: Το lifestyle και τα πιστεύω των γειτόνων μας

0

Έτσι ζουν οι Τούρκοι: Το lifestyle και τα πιστεύω των γειτόνων μας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Μια μεγάλη έρευνα για τις συνήθειες των Τούρκων με τίτλο “Οδηγός κατανόησης της Τουρκίας” πραγματοποίησε πρόσφατα η εταιρεία ερευνών Ipsos KMG η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Posta από την οποία προκύπτουν ενδιαφέρονται στοιχεία.

Σύμφωνα με την έρευνα 20% από τους Τούρκους και το 18% από τις Τουρκάλες που ρωτήθηκαν πιστεύουν ότι γυναίκες μπορεί να χαστουκίζονται αν αυτό είναι είναι απαραίτητο. Αντίστοιχα τα ποσοστά για το εάν η γυναίκα πρέπει να ζητάει την άδεια του συζύγου της για να εργαστεί είναι 69% στους Τούρκους και 57% στις Τουρκάλες.

Σε ότι αφορά το θέμα της μαντίλας, το 70% των γειτόνων μας πιστεύει ότι οι φοιτήτριες μπορούν να φορούν μαντίλα και το 57% ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για γυναίκες δημόσιους υπαλλήλους. Οι Τουρκάλες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν σε ποσοστό 60% ότι φορούν μαντίλα όταν βγαίνουν έξω και 37% και εντός του σπιτιού. 46% των Τούρκων θεωρεί σημαντικό ότι η σύζυγος τους φοράει μαντίλα. Παράλληλα 38% από τις Τουρκάλες δήλωσε ότι ποτέ δεν έχει φορέσει μέικ απ.

Στον τoμέα των media, 60% των Τούρκων πιστεύει ότι τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να λογοκρίνονται ενώ 61% πιστεύει ότι ορισμένες ιστοσελίδες θα έπρεπε να κλείσουν. Αυτό όταν ένα ποσοστό 68% δεν έχει μπει ποτέ στο ίντερνετ.46% των Τούρκων που πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν έχουν ασκηθεί ποτέ στην ζωή τους (ούτε καν απλό περπάτημα), 38% δεν έχουν βγει ποτέ για φαγητό έξω με την οικογένεια, ενώ 39% επισκέπτεται φίλους ή συγγενείς τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι 56% των Τούρκων δηλώνει ότι δεν έχει φωτογραφηθεί με εξαίρεση τις φωτογραφίες για κάποιο έγγραφο (ταυτότητα, διαβατήριο).

Οι γείτονες είναι φανατικοί της τηλεόρασης. Σε ποσοστό 84% δηλώνουν ότι το αγαπημένο τους χόμπι είναι η παρακολούθηση κάποιου τηλεοπτικού προγράμματος. 65% παρακολουθούν ειδήσεις, 62% τουρκικές σαπουνόπερες (77% στις γυναίκες), 41% τηλεπαιχνίδια και 40% οτιδήποτε παίζει η τηλεόραση.Τέλος 96% δηλώνει ότι δεν έχει παρακολουθήσει όπερα ή μπαλέτο, 80% ότι δεν έχει δει ποτέ θέατρο, 73% ότι δεν έχει πάει ποτέ σε συναυλία και 56% ότι δεν έχει πάει σινεμά.

Πηγή: Hurriyetdailynews.com

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *