20/05/2024

Έτοιμο το σχέδιo για τα πρώτα συναρμολογούμενα «έξυπνα» κινητά

0

Έτοιμο το σχέδιo για τα πρώτα συναρμολογούμενα «έξυπνα» κινητά

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Η εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Motorola, η οποία έχει εξαγοραστεί από τη Google, ανακοίνωσε σήμερα το νέο της σχέδιο, βάσει του οποίου οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να συναρμολογήσουν οι ίδιοι το «έξυπνο» κινητό τους τηλέφωνο.

Το όνομα του νέου εγχειρήματος είναι Project Ara. Οι χρήστες θα αγοράζουν τη «συσκευή – βάση» και ακολούθως θα επιλέγουν να προσθέτουν κομμάτια (όπως κάρτα μνήμης, μπαταρία, οθόνη κ.α.) για την ολοκλήρωση ενός «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου.

Η Motorola γνωστοποίησε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ολλανδό σχεδιαστή Ντέιβ Χάκενς, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής του Phonebloks, της πρώτης ιδέας για την κατασκευή μιας «έξυπνης» συσκευής κινητής τηλεφωνίας με κριτήριο τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε χρήστη.

Όπως έγινε γνωστό, ερευνητές της Motorola επεξεργάζονται τον σχεδιασμό των νέων συναρμολογούμενων «έξυπνων» συσκευών εδώ και ένα χρόνο.

«Επιθυμία μας είναι να προσφέρουμε στην αγορά από πλευράς hardware ότι προσφέρει από πλευράς λογισμικού το Android», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Motorola.

«Θέλουμε να δώσουμε στους χρήστες τη δυνατότητα να αποφασίσουν τι θα έχει τη δυνατότητα να κάνει η έξυπνη συσκευή τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η «συσκευή – βάση» ονομάζεται «ενδοσκελετός» (endoskeleton) από τη Motorola. «Από εκεί και πέρα οι επιλογές είναι αμέτρητες», τονίζει η εταιρεία αναφέροντας, ότι ο χρήστης θα μπορεί να αλλάξει πληκτρολόγιο, να προσθέσει επιπλέον μπαταρία και να «κατεβάσει» κάθε εφαρμογή που τον ενδιαφέρει.

Πηγή: skai.gr

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *