Έπιμελητήριο Κορινθίας: Εκδήλωση με την συμμετοχή του Ι. Σμυρλή, Γ. Χατζηθεοδοσίου και Γ. Καββαθά

0

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κορινθίας με την συμμετοχή του Ι. Σμυρλή, Γ. Χατζηθεοδοσίου και Γ. Καββαθά

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 στην Κόρινθο, στην έδρα του Επιμελητηρίου Κορινθίας, συνάντηση- συζήτησημε την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας και Προέδρου Enterprise Greece, κ. Ιωάννη Σμυρλή, τουΠροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίουκαι του Προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών κι Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Γεώργιου Καββαθά με θέμα «Οι επιχειρήσεις εν μέσω Covid-19: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν με μηνύματα τους ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κος Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κος Νίκος Ταγαράς ενώ το παρόν έδωσαν ο ΒουλευτήςΝΔ Κορινθίας, κ. Κώστας Κόλλιας, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, κος Γιώργος Ψυχογιός, ο θεματικός Περιφερειακός Σύμβουλος κος Γιώργος Οικονόμου και ο Δήμαρχος Κορινθίων, κος Βασίλης Νανόπουλος.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Λουζιώτης, αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στην δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζουν αυτή την στιγμή οι επιχειρήσεις ενώ παράλληλα πρότεινε λύσεις για την οικονομική επιβίωση τους. Τόνισε επίσης ότι τα Επιμελητήρια θα συνεχίσουν την γόνιμη συνεργασία με τα μέλη τους για την ενδυνάμωση του κάθε κλάδου.

Στο κομμάτι των ομιλιών, πρώτος ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας και Πρόεδρος Enterprise Greece, κ. Ιωάννης Σμυρλής αναφέρθηκε στα γρήγορα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας και σε αυτά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προώθηση των επενδύσεων, της απασχόλησης, της έρευνας και της καινοτομίας.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕκαι Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας για τη φιλοξενία, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας στην επιχειρηματικότητα και τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας ενώ παρουσίασε τις προτάσεις της ΚΕΕΕ που αφορούσαν την μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τα είδη πρώτης ανάγκης, την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος, την κατάργηση του ειδικού φόρου του καφέ, την μη επιβολή του φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια και την μετάθεση της πληρωμής της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης, καθώς και την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος με σκοπό την ουσιαστική εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων.

Ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ κος Λεωνίδας Βατικιώτης παρουσίασε βασικά σημεία της ετήσιας έκθεσης της ΓΣΕΒΕΕ σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τέλος στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Κορινθίας, κος Αναστάσιος Μποζίκης για να επικοινωνήσει τα αιτήματα και τις ανησυχίες των επιχειρηματιών της ομοσπονδίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας κος Αννίβας Παπακυριάκος,ο τέως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κος Γιάννης Μουστάκας, o Αντιδήμαρχος Κορινθίων, κος Βαγγέλης Παπαϊωάννου, ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων, κος Γιώργος Πούρος, ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων, κος Σπύρος Ζαχαριάς, ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων Σπύρος Πλατής, ο Αντιδήμαρχος Βέλου Βόχας, κος Ανδρέας Σιάχος, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ, κος Θέμης Κουτσογκίλας, ο Πρόεδρος Επισιτιστών Λουτρακίου Ξένιος Ζευς, κος Ιωάννης Κόντης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, κος Βασίλης Γέωργαρης, το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κα Μαρίνα Ταουξίδη, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου, κα Ανδριάνα Κουρούκλη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου, κος Τάκης Κολοβίνος, ο Πρόεδρος ΟΕΦΕ και Αντιπρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, κος Γιάννης Βαφειαδάκης, ο Προϊστάμενος του ΤΕΕΣ Κορινθίας, κος Ανδρέας Χαριτόπουλος και πολλοί επιχειρηματίες του νομού μας.

Σημαντική ήταν και η εκπροσώπηση από τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, κος Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, κος Φώτης Δαμούλος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, κος Ιωάννης Παναρίτης.

Τέλος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κος Παναγιώτης Λουζιώτης στο επίλογο του, ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους του παρευρισκόμενους, ενώ κάλεσε όλους τους αρμόδιους φορείς να εμπιστευτούν το Επιμελητήριο και να μεταφέρουν όλα τα θέματα που τους απασχολούν ώστε να βρεθούν άμεσες λύσεις.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την εκδήλωση εδώ

______________________________________________

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *