18/06/2024

Έντουαρντ Σνόουντεν: Τα iPhone περιέχουν κρυφό λογισμικό κατασκοπείας!

0

Έντουαρντ Σνόουντεν: Τα iPhone περιέχουν κρυφό λογισμικό κατασκοπείας!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Έντουαρντ Σνόουντεν: Τα iPhone περιέχουν κρυφό λογισμικό κατασκοπείας!Ο Αμερικανός πρώην μυστικός πράκτορας δεν χρησιμοποιεί iPhone και εξηγεί το γιατί…

Ο δικηγόρος του Αμερικανού, πρώην μυστικού πράκτορα της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, ότι ο πελάτης του δεν χρησιμοποιεί ποτέ iPhone, παρά μόνο απλά κινητά τηλέφωνα. 

Ο Ρώσος δικηγόρος Ανατόλι Κουτσέρενα υποστήριξε ότι, σύμφωνα με τον Σνόουντεν, τα iPhone περιέχουν ένα κρυφό λογισμικό που ενεργοποιείται, χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης και καταγράφει πληροφορίες γι’ αυτόν.

Τα έγγραφα που άφησε να διαρρεύσουν το 2013 ο Σνόουντεν αποκάλυψαν ότι τα iPhone αποτελούν ένα ενδιαφέρον εργαλείο για τους απανταχού μυστικούς πράκτορες. Επίσης, η βρετανική μυστική υπηρεσία GCHQ αποκάλυψε πρόσφατα ότι χρησιμοποιεί το σύστημα UDID (Unique Device Identifier), για να παρακολουθεί τους χρήστες iPhone.

Ο Σνόουντεν ζει από το 2013 με την σύντροφό του στην Μόσχα, όπου έχει βρει άσυλο και έχει λάβει τριετή άδεια παραμονής, ενώ παραμένει καταζητούμενος για τις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται για κατασκοπεία και για την διαρροή εθνικών εγγράφων.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Ρωσία, ο Σνόουντεν έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια τεχνολογίας μέσω βίντεο. – See more at: http://lovemyall.com/?wp=news-details-texnologia&npid=BF4D697DB30A1A41154F8A3FB0A46A95#sthash.7Hyr66Lp.dpuf

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *