22/06/2024

Έκτακτη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ

0

Έκτακτη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Έκτακτη συνάντηση Τσίπρα - ΜέρκελΣτο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το Μεταναστευτικό, που θα γίνει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ.

Τσίπρας και Μέρκελ είχαν συναντηθεί ξανά στα τέλη Μαρτίου, μετά από πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού.

Σχεδόν πέντε ώρες είχε διαρκέσει τότε το δείπνο εργασίας, παρουσία των συνεργατών τους.

Με τις μεταρρυθμίσεις ανά χείρας, ο Έλληνας πρωθυπουργός – και στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με την Άνγκελα Μέρκελ -έδωσε στη Γερμανίδα καγκελάριο μια πρώτη εικόνα για τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης, όσον αφορά τις άμεσες ενέργειες, που έχουν να κάνουν με την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Στη συζήτηση φάνηκε πως υπάρχουν θέματα όπου υπάρχει διαφωνία, αλλά και ζητήματα όπου υπάρχει σύμπνοια, όσον αφορά το πως βλέπει η κάθε πλευρά τις μεταρρυθμίσεις.

Εκπρόσωπος Μοσκοβισί: Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών, αλλά δεν αναμένεται η σύνταξη σχετικής έκθεσης προόδου, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα η Α. Μπράιτχαρτ αν το Brussels Group ετοιμάζει γραπτή έκθεση προόδου για την Ελλάδα, ενόψει του Eurogroup της 24ης Απριλίου, απάντησε ότι ναι μεν υπάρχει πρόοδος, αλλά δεν γνωρίζει για καμία γραπτή έκθεση προόδου. Η κ. Μπράιτχαρτ πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση, το Eurogroup Working Group (EWG) που θα συνεδριάσει αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά και το Eurogroup στη Ρίγα θα αποτιμήσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών το τελευταίο διάστημα .

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του Προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο περιοδικό Politico, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε λέγοντας πως η συνέντευξη παραχωρήθηκε πριν από μία εβδομάδα και ότι «από τότε έχουν συμβεί πολλά».

Πηγή: news247.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *