Φέτος θα το ζήσω το καλοκαίρι στο Λουτράκι κάπως έτσι…

Κρύες βαριές ημέρες σκοτεινές, συννεφιασμένες ενίοτε, μικρές χειμωνιάτικες ημέρες με μεγάλες νύχτες και οι ασυμβίβαστοι λάτρεις του καλοκαιριού εγκλωβισμένοι σε μια πληκτική πραγματικότητα.

Σε αντιδιαστολή με την παραπάνω εικόνα ένα παιχνιδιάρικο, ανέμελο ζεστό καλοκαίρι, ακόμα και οι σκιές είναι ευπρόσδεκτες, λυτρωτικά δροσερές κάτω από ένα δέντρο, το απέραντο γαλάζιο μπροστά στα μάτια μου απλώνεται πέρα μέχρι τον ορίζοντα και παρασύρει την ψυχή σε ταξίδι ελεύθερο. Ρεμβάζω, ξεχνιέμαι, επανέρχομαι στο εδώ,  προσγειώνεται το βλέμμα σ’αυτό που το επανέφερε από το άπειρο, κοιτάζω κάτω το κύμα που γλύφει τα δάχτυλα και γαργαλάει τρυφερά την πατούσα μου. Η ματιά χοροπηδάει παρασυρμένη από τις ακτίνες του ήλιου χρυσές να παίζουν με το νερό και να ζωγραφίζουν σκανδαλιάρικα περίεργα φωτεινά σημεία. Νάτη η αντίθεση του χειμώνα με το καλοκαίρι. Νάτη η αντίθεση της ρουτίνας με τη ζωή.
Γιατί την αγαπάμε τη ζωή άραγε; Μα ακριβώς γι’αυτή την καλοκαιρινή της υπόσταση. Γι’ αυτή την αντίθεσή της με τον χειμώνα.
Όχι φέτος το καλοκαίρι δεν θα περάσει απλά για μένα, φέτος θα ρουφήξω κάθε ακτίνα με όλο μου το είναι θα βουτήξω από βράχο να θυμηθώ πως είναι, θα ψάξω για πεταλίδες, θα ξαπλώσω στα ρηχά κοιτάζοντας μια τον ήλιο κατάματα μια τα μάτια της αγάπης μου να δω τι είναι πιο φωτεινό. Θα αφεθώ στην αλμύρα, θα ζήσω ναι θα ζήσω! Τόσος λόγος έγινε για τη ζωή τώρα τελευταία, ας τη ζήσω λοιπόν!
Θα πιω έναν καφέ στην ξαπλώστρα, θα αλητέψω σε κρυφούς ορμίσκους στις παραλίες γύρω από το Λουτράκι, θα φτάσω σε μέρη ανεξερεύνητα πρωτόγνωρα για μένα, θα πιω ουζάκι κάθε φορά και σ΄άλλο μαγαζί, θα μιλάω με τον κόσμο γύρω μου, θα χαρώ το καλοκαίρι ακριβώς όπως το φαντάζομαι όταν είναι χειμώνας. Θα ψάξω ιδέες για προορισμούς στο Visit Loutraki και θα φτιάξω φωτογραφίες ανεξίτηλες τις στιγμές μου που θα μοιάζουν με αυτές που βλέπω εδώ, αλλά οι δικές μου θα είναι καλύτερες γιατί θα ξέρω την κάθε ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό που είδα και θα φυλάξω αυτές τις φωτογραφίες στην ψυχή μου…

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.