Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας συνέντευξη στο Loutrakitv.gr [Video]

Ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας κ Χρίστος Δήμας σε μια συνέντευξη στο Loutrakitv.gr μιλάει στην Ελίνα Φανίδου για ζητήματα της τοπικής επικαιρότητας αλλά και για θέματα της άμεσης αρμοδιότητάς του.
Η συνέντευξη ξεκινάει από το ευχάριστο νέο της έγκρισης από το ΚΑΣ της απαλλοτρίωσης ακινήτων στην Ρωμαϊκή Έπαυλη της Κατουνίστρας. Στη συνέχεια επεκτείνεται στην απόφαση για την χρηματοδότηση ύψους 9 εκ. Ευρώ, για τις απαιτούμενες μελέτες και κατασκευαστικές εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στα πρανή της Διώρυγας της Κορίνθου.
Στη συνέχεια ο κ. Δήμας μας συστήνει το «Elevate Greece» που
αποτελεί μια πρωτοβουλία της Eλληνικής Kυβέρνησης η οποία έχει ως στόχο τη χαρτογράφηση νεοφυών επιχειρήσεων και την υποστήριξη  της ανάπτυξής τους. Ποιους αφορά και πως ακριβώς ορίζεται η έννοια της νεοφυούς επιχείρησης; Τι κερδίζουν οι Start-up επιχειρήσεις από την ένταξή τους στο «Elevate Greece»; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα στα οποία δίνει απαντήσεις.

Τι είναι η «Πολιτεία Καινοτομίας»; Με δυο λόγια η «Πολιτεία Καινοτομίας» είναι ένας φυσικός χώρος παραγωγικότητας και δημιουργίας στον οποίο συνυπάρχουν τμήματα έρευνας και ανάπτυξης μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων, νεοφυείς επιχειρήσεις, τεχνοβλαστοί, ερευνητές και ακαδημαϊκά ιδρύματα, προκαλώντας συνέργειες μεταξύ τους με στόχο την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Πως προχωρά η επένδυση στο Ελληνικό;

Τι προοπτικές έχει το Casino Λουτρακίου;

Ο κ Δήμας τοποθετήθηκε και για το πρόβλημα της σεξουαλικής κακοποίησης, έδωσε να γίνει αντιληπτό ότι παρόμοιες συμπεριφορές είναι καταδικαστέες. Γι’ αυτό στήριξε ξεκάθαρα το κίνημα #MeToo. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι πολύ διαφορετικό το να κάνεις φλερτ από το να παρενοχλείς κάποιον ή κάποια σεξουαλικά. Σε σχέση με την υπόθεση Λιγνάδη επεσήμανε πως η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και πως η προσπάθεια κάποιων να το ταυτοποιήσουν με τα πολιτικά κόμματα είναι εντελώς ατυχής.

Δεν θα μπορούσε η συνέντευξη να παραλείψει θεματικά την κρίση λόγω πανδημίας, τις αλλαγές που επέφερε και μας οδήγησε στην εντονότερη αξιοποίηση της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Η κρίση της πανδημίας απέδειξε ότι η τεχνολογία όταν χρησιμοποιείται με τον σωστό τρόπο μπορεί να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος, υπογράμμισε.
Στην ερώτηση για το πότε εκτιμά ότι θα επανέλθουμε στην κανονικότητα εξέφρασε την άποψη ότι
θα επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς ζωής σταδιακά, το εμπορικό κομμάτι θα συνεχίσει να λειτουργεί σε πολύ μεγάλο βαθμό με τον τρόπο που γνωρίζαμε ωστόσο είναι καλό τα καταστήματα να αποκτήσουν e-Shop, όχι ως συνέπεια της κρίσης της πανδημίας αλλά για να αξιοποιήσουν την εξέλιξη της τεχνολογίας.
Γενικότερα το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι επανεκπαίδευση στη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων ώστε να γνωρίζουν και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ότι μπορούν να κάνουν με ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και ταχύτητα κάποιες από τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά. Μάλιστα ο κ Υφυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο στόχος πρέπει να είναι για μια σύγχρονη χώρα να υπάρχει η δυνατότητα όλες οι συναλλαγές μεταξύ πολίτη και κράτους και επιχείρησης και κράτους να μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά.
Η συνέντευξη έκλεισε με ένα θετικό μήνυμα που έστειλε ο κ Υφυπουργός συμπεραίνοντας ότι α
υτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν και ότι με λίγη υπομονή και σκληρή δουλειά οι επόμενες μέρες που έχουμε μπροστά μας θα είναι πολύ καλύτερες ώστε η Ελλάδα να μπορεί  να είναι πάλι πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.