Το Rally Acropolis επέστρεψε στην Ελλάδα μέσω Λαμίας

Πριν λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα και το Rally Ακρόπολις επιστρέφει επίσημα στο πρόγραμμα του φετινού WRC, δεν είχαμε ακούσει από επίσημα χείλη ότι το κέντρο του αγώνα θα είναι το Λουτράκι, παρότι ελπίζαμε ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε. Από την πρώτη στιγμή  ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με την Περιφέρεια, με την υποστήριξη του Υφυπουργού Ανάπτυξης Χρίστου Δήμα και όλους τους Δημάρχους της Κορινθίας έκαναν τις απαιτούμενες ενέργειες. Μόνο που η υποψηφιότητα του Λουτρακίου είχε να συναγωνιστεί την υποψηφιότητα της Λαμίας.
Δεν έχει νόημα να αναφέρουμε τους πιθανούς λόγους προτίμησης της Λαμίας, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε, όπως έκαναν αρκετοί, ότι έχουν πολιτικές προεκτάσεις, μπορεί όμως και να μην έχουν.
Όπως η φωτογραφία παρακάτω που μπορεί να δείχνει ομόνοια και σύμπλευση μπορεί όμως και να απεικονίζει τα πραγματικά συναισθήματα των ευνοημένων και των αδικημένων.

Για την ιστορία:

Το πρωί της Παρασκευής 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, στο ΟΑΚΑ, για τον τόπο διεξαγωγής του Rally Acropolis το οποίο επέστρεψε στο ημερολόγιο του WRC.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Φάνης Σπανός, ο περιφερειάρχης ΠελοποννήσουΠαναγιώτης Νίκας οι δήμαρχοι Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης, Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Τάκης Πουρναράκης και μέλη της επιτροπής ανάμεσα στα οποία η Ανίτα Πασαλή (στέλεχος της FIA, πετυχημένη αλυτάρχης διεθνών αγώνων) και ο Παύλος Αθανασούλας (Πολιτικός Μηχανικός που έχει αναλάβει στο παρελθόν την οργάνωση του Rally Acropolis, συνδιοργανωτής του θεσμού Dirt Games).

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο υφυπουργός Αθλητισμού, έκανε την ανακοίνωση για το τριήμερο 9-12 Σεπτεμβρίου που προέκυψε μετά από εξαιρετική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων. Η εκκίνηση θα δοθεί κάτω από την Ακρόπολη, η 1η μέρα θα διεξαχθεί στην Κορινθία με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τους Αγίους Θεοδώρους, ειδική διαδρομή που αναδείχθηκε 3η στην προτίμηση των φίλων του WRC στη σχετική ψηφοφορία του επίσημου site του WRC και τις δύο επόμενες μέρες ο αγώνας θα φιλοξενηθεί στη Λαμία, σε κλασσικές, Ακροπολικές διαδρομές όπως οι Βωξίτες (4η Ε.Δ στην ψηφοφορία του WRC), ο Ταρζάν (5η Ε.Δ στην ψηφοφορία του WRC), η Παύλιανη. Το κέντρο του αγώνα όπως επιβεβαίωσε η κα. Πασαλή θα είναι στη Λαμία.

 

O Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε: «Στον εθνικό μας αγώνα δε χωρούν διλήμματα και διχαστικές προσεγγίσεις. Το Ράλλυ Ακρόπολις ανήκει στην Ελλάδα. Καταλήξαμε μετά από συζητήσεις με ειδικούς, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και βέβαια ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το δημόσιο διάλογο που διεξήχθη όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι το Ράλλυ Ακρόπολις να φιλοξενηθεί σε 3 μοναδικά σημεία της Πατρίδας μας. Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από 8 χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC. Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς με ανθρώπους που έχουν αγαπήσει τον αγώνα, ένα μέρος που διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση στη φιλοξενία διεθνών αγώνων αυτοκινήτου. Θα κατευθυνθούμε προς στην ιστορική Λαμία για δύο ημέρες. Στην Λαμία, εκεί όπου τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC, θα ξυπνήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις από τους Βωξίτες, την Παύλιανη, τον Ταρζάν και πολλές άλλες ειδικές διαδρομές. Επιδιώκουμε έτσι το Ράλλυ Ακρόπολις να εδραιωθεί στην πατρίδα μας και πάλι.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους αλλά και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για την πολύ στενή και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε, αλλά και για τη συνεργασία που ξεκινά από σήμερα για να κάνουμε το καλύτερο Ράλλυ Ακρόπολις όλων των εποχών. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Παγκόσμια Ομοσπονδία – FIA, τον WRC Promoter, τις ομάδες για τις συμμετοχές τους αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του motorsport για τα μηνύματά τους».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.