Τι γεύση μας άφησε Taste of Loutraki

Σήμερα στο Λουτράκι, στον χώρο του “Αχίλλειον House Grill” που παραχωρήθηκε ευγενικά από τον υπεύθυνο κ. Νίκο Χατζησταυράκη για τις ανάγκες της εκδήλωσης, έλαβε χώρα το προεόρτιο του Taste of Loutraki.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης με τον Αντιδήμαρχό του Σάκη Παπαθανασίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Οικονόμου, ο Προεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσακης, ο Πρόεδρος του «Ξένιος Ζεύς» Γιάννης Κόντης καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Γεωργίου με την ιδιότητα κυρίως του επιχειρηματία που συμμετείχε στην εκδήλωση.
Σήμερα λοιπόν η οργανωτική ομάδα του Taste of Loutraki μας συστήθηκε και μας μύησε στον κόσμο των ποιοτικών τοπικών προϊόντων που μπορούν να αναδείξουν τη γαστρονομική πολιτιστική ταυτότητα του εκάστοτε τόπου, εν προκειμένω του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής.
Άνθρωποι που αγάπησαν το ελαιόλαδο και το καλό κρασί μέσα από την εμπειρία τους μοιράστηκαν μέσω των παρευρισκομένων ΜΜΕ τα μικρά γοητευτικά μυστικά που κρύβει το ποιοτικό ελαιόλαδο και το ποιοτικό κρασί. Θα έχετε παρατηρήσει ότι στο κείμενο γραφουμε επανειλημμένως τη γεύση ποιοτικό. Αυτή είναι και η ουσία. Να αναδεικνύει ο τόπος μας τα καλύτερα προϊόντα του σε ελαιόλαδο και κρασί, αλλά και τα παράγωγα πιάτα και γλυκά που θα αποδίδουν τις παραδοσιακές συνταγές μόνο με ποιοτικά υλικά. Εδώ λοιπόν δεν είναι διαγωνισμός ποιος έχει το καλύτερο προϊόν, αλλά μια προσπάθεια ανθρώπων που βλέπουν και γνωρίζουν τη διαφορά ανάμεσα στο ποιοτικό και στο σειράς, αλλά και ανάμεσα στο κάθε είδος του ποιοτικού να το επικοινωνήσουν στο ευρύ κοινό και να κάνουν το καταναλωτικό κοινό πιο εκλεκτικό αλλά και πιο απαιτητικό.
Για παράδειγμα το κάθε είδος ελαιολάδου όπως κορωνέικο, μανάκι και λαδολιά έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ιδανικά για τα πιάτα στα οποία καλείται να προστεθεί ή και να πρωταγωνιστήσει. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με το κρασί που ανάλογα με το είδος λευκό, ροζέ, κόκκινο, αλλά και ανάλογα με τις ποικιλίες του ταιριάζει στην εκάστοτε περίσταση, χωρίς φυσικά να αποκλείονται οι πειραματισμοί και οι εξαιρέσεις που κάνουν τη διαφορά, αρκεί πρώτα να γνωρίζουμε τον κανόνα.
Στα βίντεο που θα δημοσιεύσουμε σε επόμενο άρθρο μας θα δείτε πως γίνεται γευσιγνωσία ελαιολάδου και κρασιού, τι πρέπει να προσέξουμε.
Ξεχωριστά θα θέλαμε να ανφερθούμε και στην παρουσίαση του παραδοσιακού γλυκού από το Experience Perahora που έφερε μια υπέροχη παραδοσιακή νοστημιά – την ντρέδουρα που απογείωσε τον ουρανίσκο όσων το δοκίμασαν.
Θα επανέλθουμε με πολύ πιο πλήρες ρεπορτάζ και με βίντεο.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.