Στο Στεφάνι Κορινθίας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε φωτοβολταϊκό πάρκο

Στο Στεφάνι Κορινθίας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το φωτοβολταϊκό πάρκο της R Energy1 ισχύος 10 MW.

Εδώ, στον νομό μας δημιουργείται το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Πελοποννήσου και το δεύτερο μεγαλύτερο όλης της χώρας που συνδέεται σε ένα μοναδικό υποσταθμό.

Τα φωτοβολταϊκά, η «καθαρή ενέργεια» από τον ήλιο και συνολικά οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης, βασικό πυλώνα πολιτικής στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και μονόδρομο απέναντι στην κλιματική κρίση.

Αποτελούν επίσης, την έμπρακτη απόδειξη ότι κύρια μέριμνά μας είναι να προστατεύουμε το Περιβάλλον με φιλικές, «πράσινες» ενεργειακές επενδύσεις.

Επιπλέον, η προστιθέμενη αξία που δίδεται στη Δημοτική Ενότητα Τενέας του Δήμου Κορινθίων και συνολικά σε όλον τον νομό είναι πολύ μεγάλη δεδομένου ότι στα επενδυτικά σχέδια της εταιρίας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των «καθαρών» πηγών ενέργειας στην περιοχή.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός «δεν υπάρχει πια καμιά απολύτως αμφιβολία ότι οι ανθρωπογενείς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και των υπολοίπων αερίων του θερμοκηπίου συνεισφέρουν σημαντικά στην αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη μας», σημειώνοντας ότι «οι ίδιες τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν ότι μπορεί να είναι ωφελημένες από τέτοιες επενδύσεις. Ωφελημένες γιατί μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πιο φθηνό ρεύμα, σε αντισταθμιστικά οφέλη, ωφελημένες γιατί τελικά κάθε επένδυση δημιουργεί θέσεις εργασίας, είτε στην κατασκευή, είτε στη συντήρηση και είναι πάρα πολύ σημαντικό οι τοπικές κοινωνίες να είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια».

Ειδική αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός στο πόσο σημαντική είναι η ορθή χωροθέτηση για τις ΑΠΕ, θέμα που διαχειριζόμαστε με πολύ προσεκτικές κινήσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Σημαίνει αυτό ότι μπορούμε να βάλουμε ανανεώσιμες πηγές παντού; Η απάντηση είναι πως όχι. Και για αυτό και επιμένουμε πάρα πολύ στη σωστή χωροθέτηση, στον εκσυγχρονισμό του πλαισίου που διέπει το ειδικό χωροταξικό για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και στο άνοιγμα νέων ευκαιριών, νέων προκλήσεων, όπως τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε το πολύ πλούσιο αιολικό δυναμικό το οποίο έχουμε και στις θάλασσες μας».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.