Στον πανηγυρικό Εσπερινό της Ιεράς Μονής του Προφήτη Ηλία Ζάχολης

Στον πανηγυρικό Εσπερινό της Ιεράς Μονής του Προφήτη Ηλία Ζάχολης, του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης παραβρέθηκε ο πρ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου»κ.Πέτρος Τατούλης, μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε. Κορινθίας κ. Γιώργο Πετρίτση και τους κ.κ. Απόστολο Παπαφωτίου και Άγγελο Παπαγγελόπουλο.

Ο κ.Τατούλης μαζί με τους συνεργάτες του συναντήθηκαν με εκπροσώπους του κλήρου, της Δημοτικής Αρχής και αυτοδιοικητικούς φορείς.

Ο κ.Τατούλης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της Ιεράς Μονής ως πολιτιστικού μνημείου όχι μόνο για την Κορινθία αλλά για όλη την Πελοπόννησο εστιάζοντας στην ολοσχερή σχεδόν καταστροφή του Ναού από τις πυρκαγιές του 2000 και στις επίμονες και επίπονες προσπάθειες που απαιτήθηκαν από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή για την ωρίμανση των μελετών και την ένταξη του έργου:«Στερέωση και αποκατάσταση της βόρειας και δυτικής πτέρυγας των κελιών της Ιεράς Μονής, προϋπολογισμού1.274,331.56€», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι» .

Αφού ολοκληρώθηκε η Α’ φάση, δήλωσε ο πρ. Περιφερειάρχης, εξασφαλίσαμε το ποσό του 1.700.000€περίπου και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού εγκρίθηκε η μελέτη της Β’ φάσης εργασιών που αφορά τη στερέωση και αποκατάσταση του υπόλοιπου τμήματος τηςδυτικής καθώς και της νότιας πτέρυγας των κελιών της Ιεράς Μονής.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.