Πως να παρατείνετε τις διακοπές σας χωρίς να λείψετε παραπάνω

Διακοπές. Μια λέξη που σημαίνει πολλά περισσότερα από απλά οκτώ γράμματα. Είναι το ενδιάμεσο στάδιο που οφείλει να ικανοποιήσει τις προσδοκίες μας από την κουραστική περίοδο της δουλειάς και του εγκλεισμού στην καθημερινότητα, αλλά και να φορτίσει τις μπαταρίες μας για το επόμενο διάστημα μέχρι τις επόμενες διακοπές. Συνεπώς όχι απλά η κάθε μέρα, αλλά η κάθε ώρα είναι πολύτιμη και δεν προτιθέμεθα να σπαταλήσουμε ούτε 1 ώρα παραπάνω σε κάτι που δεν είναι διακοπές αλλά ταλαιπωρία. Θέλουμε να «εξαργυρώνουμε» σε απόλαυση το κάθε λεπτό! Θέλουμε να πάρουμε αμέσως τη δροσιά, τη χαλάρωση και την εμπειρία που περιμέναμε ανυπόμονα. Γιατί λοιπόν να ξοδέψουμε τον πολύτιμο αυτό χρόνο σε ανιαρές μετακινήσεις με πλοία ή αεροπλάνα κάτω από εξαντλητικές συνθήκες και με ασφυκτικούς κανονισμούς που στερούν από την εμπειρία των διακοπών την ανάλαφρη, ευχάριστη αίσθηση που περιμένουμε;

Ένας προορισμός εύκολος σε πρόσβαση οδικώς είναι ό,τι καλύτερο για να χαρείτε την ουσία των διακοπών αμέσως, φανταστείτε ότι είναι σχεδόν σαν να κλείνετε τα μάτια στο γραφείο σας και να διακτινίζεστε σε μια δροσερή παραλία δίπλα στο απαλό κυματάκι με ένα cocktail στο χέρι!

Από τα αρνητικά των κοντινών προορισμών είναι ότι πιθανότατα να έχετε ξαναπάει και νομίζετε πως έχετε δει όλα τα αξιοθέατα, από τα θετικά είναι ότι ξέρετε ήδη τα κατατόπια, έχετε δημιουργήσει μικρές συνήθειες σε έναν άλλο τόπο, κάτι που σας συνδέει περισσότερο με τον αγαπημένο σας αν είναι απόδραση για δύο ή με την παρέα αν είστε πολλοί. 

Ένα άλλο καλό είναι ότι έχετε κάθε δικαιολογία να τεμπελιάσετε, δεν χρειάζεται να τρέχετε για να δείτε τα αξιοθέατα, το έχετε κάνει ήδη κι ακόμα κι αν σας διέφυγε κάτι δεν πειράζει,  είστε κοντά  στο σπίτι σας θα ξαναπάτε στην περιοχή και θα τα δείτε την επόμενη φορά που θα έχετε διάθεση. Τώρα απολαύστε την ξεκούραση : ηλιοθεραπεία, θάλασσα, ξαπλώστρα, ταβερνάκι, ποτάκι, έρωτας και ατελείωτη χαλάρωση…!

Όμως κι εκείνοι που θέλουν πάντα να παίρνουν φεύγοντας μαζί τους νέες εμπειρίες, μπορούν να ψάξουν και να βρουν μέρη που δεν έχουν δει και με μια πιο προσεκτική ανάγνωση θα ανακαλύψουν κρυμμένους θησαυρούς που δεν πρόσεξαν την προηγούμενη φορά, ιδέες εξάλλου μπορούν να πάρουν και από τα σχετικά τουριστικά sites που έχουν πολλοί προορισμοί. Για παράδειγμα η ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου παρουσιάζει όλα όσα δεν πρέπει να χάσετε στο Visit Loutraki.

Εξάλλου για να ζήσετε κάτι φρέσκο και διαφορετικό μπορείτε να προσεγγίσετε αλλιώς την ίδια εμπειρία αλλάζοντας  μέσο μεταφοράς  και ας πούμε να πάτε με ένα σκάφος σε δυσπρόσιτα οδικώς σημεία ή να απολαύσετε μια βόλτα στα Γεράνεια με ένα ποδήλατο, ίδιο μέρος τελείως διαφορετική εμπειρία!

Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που μετράει όχι ο προορισμός αλλά … το ταξίδι. Το ταξίδι όμως που δεν έχει μποτιλιάρισμα και πολύωρη αναμονή, αλλά είναι συμπυκνωμένη απόλαυση, χωρίς να ξοδεύετε μια πολύτιμη μέρα για να πάτε και άλλη μία για την επιστροφή. Κάπως έτσι κερδίζετε ακόμα δυο μέρες διακοπών και παρατείνετε την περίοδο της απόλαυσης χωρίς να λείψετε περισσότερο από τη δουλειά σας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.