Ποιος πασχίζει για το συμφέρον των δημοτών η Αντιπολίτευση είτε η Δημοτική Πλειοψηφία;

Το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε με την αίτηση του Δημοτικού Συμβούλου και αρχηγού συνδυασμού Δ. Βασιλείου για πρόσληψη ομάδας δικηγόρων προκειμένου να στραφεί ο Δήμος δικαστικά κατά των νέων συνεταίρων.

Μάλιστα ο κ. Βασιλείου προθυμοποιήθηκε να καλύψει ο ίδιος τα έξοδα, προκειμένου να υποχρεώσει τους νέους συνεταίρους να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις έναντι του Δήμου. Αυτή η πρόταση προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις ωστόσο βρήκε σύμφωνους κάποιους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που ψήφισαν υπέρ της.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης στην τοποθέτησή του έκανε γνωστό ότι οι έμπειροι συνεργάτες του Δήμου ήδη ετοιμάζουν την πρόταση που θα σταλεί προς διαπραγμάτευση στον Όμιλο Comer. Αυτή η πρόταση θα παρουσιαστεί στους αρχηγούς των συνδυασμών τέλος της εβδομάδας, αρχές της επόμενης. Ο κ Δήμαρχος τόνισε για άλλη μια φορά ότι δεν είναι οι συνθήκες κατάλληλες και ότι οι συζητήσεις της αντιπολίτευσης φαίνεται πως έχουν στόχο να κλείσουν το καζίνο κι όχι να βοηθήσουν. 

Για κάποιον περίεργο λόγο δημιουργήθηκε μια εντύπωση κατηγοριοποίησης των Δημοτικών Συμβούλων. Οι Αρχηγοί των συνδυασμών κκ  Βασιλείου, Λογοθέτης και Ζερβός επιθυμούσαν να εμφανίζονται ως οι υποστηρικτές του συμφέροντος των Δημοτών και να κατατάσσουν τη Δημοτική Πλειοψηφία απέναντι. Μόνο που όπως εύλογα τόνισε ο κ. Δήμαρχος αναφερόμενος στον εαυτό του, δεν προασπίζεται τα συμφέροντα κανενός επενδυτή αλλά προασπίζεται τα συμφέροντα της Δημοτικής Επιχείρησης και των Δημοτών. Βλέπουμε λοιπόν ότι τα μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου αγωνίζονται στην ουσία για το ίδιο πράγμα που είναι το συμφέρον των δημοτών. Προς τι λοιπόν οι τόσες αντιπαραθέσεις;
Ίσως η απάντηση να βρίσκεται στο πως αντιλαμβάνεται η κάθε πλευρά το συμφέρον των δημοτών και ποιον τρόπο θεωρεί ενδεικνυόμενο για να το προασπιστεί.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.