Ο Σπύρος Καραβούλης στη Σ. Τύπου για τους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

ΖΑΠΠΕΙΟ – 3οι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ🇬🇷

Στη Συνέντευξη Τύπου για τους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, που θα διεξαχθούν στην Αθήνα 6-10 Οκτωβρίου.
Μια εξαιρετικά σημαντική παγκόσμια διοργάνωση, που θα αναδείξει τον εργασιακό αθλητισμό στη χώρα μας, θα ενισχύσει την οικονομία και τον τουρισμό και επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα ξεχωρίζει στο χάρτη των ασφαλών διεθνών αθλητικών διοργανώσεων σε καιρό πανδημίας

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού είναι η 3η μεγάλη αθλητική διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων (30 αθλήματα συνολικά, με 3.500 αθλητές, καθώς και τους συνοδούς τους από 35 χώρες) μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τα «Special Olympics» του 2011, που θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα. Και θα συμβάλει στη διεθνή προβολή της Ολυμπιακής πρωτεύουσας, στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην ανάπτυξη του εναλλακτικού αθλητισμού.

Ως γνωστό, ο αθλητισμός είναι σύμμαχος της κοινωνικής ευθύνης. Όλα τα στοιχεία που αναδεικνύει, όπως η ευγενής άμιλλα, το ευ αγωνίζεσθαι, η αναγνώριση της συμμετοχής και της προσπάθειας, η επιβράβευση κλπ, προωθούν ορθές κοινωνικές συμπεριφορές. Μέσα από τον αθλητισμό αναδεικνύονται πρότυπα για την κοινωνία και πολύ περισσότερο για τους νέους ανθρώπους.
Και ο εργασιακός αθλητισμός υπηρετεί ιδιαιτέρως αυτές τις αρχές, αφού έχει ως βασικό σκοπό την κινητοποίηση στη «δια βίου άσκηση», τη βελτίωση της υγείας και την κοινωνικοποίηση μέσα από αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις στα πλαίσια του εργασιακού περιβάλλοντος, ενισχύοντας την απόδοση των εργαζομένων.

Η εξωστρέφεια, βέβαια και η επαναφορά του ελληνικού αθλητισμού στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου χάρτη δεν επιβεβαιώνεται μόνο απ’ αυτή τη διοργάνωση. Από τον περασμένο μήνα και για τα προσεχή χρόνια το «αθλητικό ημερολόγιο» γράφει:
– Super Final World League Υδατοσφαίριση Γυναικών (Εθνικές ομάδες στο ΟΑΚΑ, 14-19/06)
– Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ανδρών U20 (19-24/07) στο Ηράκλειο
– Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Γυναικών U18 (27/07-01/08) στο Ηράκλειο
– Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross Junior (30/7-01/08) στη Μεγαλόπολη
– Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Νέων (2022)
– Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητικού Ομαδικού Χορού/Τσιρλίντινγκ (2022)
– Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball Ανδρών – Γυναικών, Νέων – Νεανίδων (2022)
– Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Αθλητικού Ομαδικού Χορού/Τσιρλίντινγκ, (4-6 Νοεμβρίου 2022)
– Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών και Γυναικών (2023)
– Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης Νέων (2023)
– Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες (2023 ή 2025)

– Και βεβαίως, το Ράλλυ Ακρόπολης, που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο, μετά από 8 χρόνια απουσίας. Ένα εμβληματικό παγκόσμιο γεγονός!

Πλέον, και ο εργασιακός αθλητισμός θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αθλητικής οικογένειας της χώρας μας. Στο επόμενο σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας, τακτοποιούμε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του εργασιακού αθλητισμού, το οποίο ήταν ανύπαρκτο έως τώρα και επιπλέον περιλαμβάνουμε ρυθμίσεις για:
– εθελοντισμό
– e-sports
– πνευματικό, ψυχαγωγικό, εναλλακτικό και εργασιακό αθλητισμό
– αθλητισμό για όλους και δρομικό κίνημα
– ρομποτική και αθλητισμό
και θα ακολουθήσει και ο πανεπιστημιακός αθλητισμός.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.