Με δικό σου ποτηράκι για καφέ από την καφετέρια αλλιώς … χαράτσι! Βλακεία και υποκρισία στο έπακρο !!!

Είναι κάτι που ήδη συμβαίνει είχα δει μπροστά μου κυρίες να φέρνουν δύο ποτηράκια και να ζητάνε να τους φτιάξουν καφέ στα δικά τους ποτήρια. Μου φάνηκε τουλάχιστον γελοίο. Τώρα και αυτή η γελοιότητα έρχεται να γίνει μέρος της ζωής μας.

Έρχεται το τέλος των πλαστικών μίας χρήσης συνεπώς έρχονται αλλαγές μετά τα σούπερ μάρκετ και στις καφετέριες. Επανάσταση στα καφέ όλης της χώρας καθώς θα πηγαίνεις με δικό σου θερμός για να αγοράσεις καφέ.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο από 1η Ιανουαρίου του 2022 θα επιβάλλεται περιβαλλοντικό τέλος στα πλαστικά  ποτήρια και στα καπάκια τους. Το τέλος έχει ύψος 0,05 ευρώ και θα επιβάλλεται χωριστά για το ποτήρι ή τον περίεκτη και το καπάκι του.

Το τέλος σε όλα τα πλαστικά ποτήρια φέρνει αλλαγές σε όλα τα καφέ. Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν το τέλος, ο νόμος υποχρεώνει τα καταστήματα καφέ και φαγητού να εξυπηρετούν τον πελάτη στα επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη που φέρει ο ίδιος.

Στο ίδιο νόμο προβλέπεται η κατάργηση πώλησης πλαστικών μίας χρήσης από τα καταστήματα σε λιγότερο από ένα χρόνο από σήμερα ( 3 Ιουλίου του 2021). Ανάμεσα στα προϊόντα που καταργούνται είναι τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα μίας χρήσης, τα πιάτα, τα καλαμάκια, τα τάπερ μίας χρήσης, το πλαστικό στις μπατονέτες, ακόμη και τα πλαστικά στηρίγματα μπαλονιών.

Τέλος από το 2023 οι εταιρείες που πωλούν νερό και αναψυκτικά μέσω καταστημάτων θα πρέπει να δημιουργήσουν σύστημα επιστροφής των συσκευασιών όπου ο πελάτης είτε θα λαμβάνει χρήματα για τις συσκευασίες που επιστρέφει είτε κάποια έκπτωση για τις επόμενες αγορές του.

Ένα πράγμα δεν κατάλαβα, σε μια περίοδο που τα μέτρα για την εξάλειψη του  Covid – 19 φτάνουν σε βαθμό υπερβολής πως γίνεται να προτρέπουν  τους πολίτες να πηγαίνουν τα ποτήρια τους που δεν ξέρουμε πως τα έπλυνε ο καθένας σε έναν χώρο που θα γίνει ένας ιδανικός τόπος ανταλλαγής μικροβίων;;; Σήμερα περισσότερο από ποτέ τα ποτήρια μιας χρήσης επιβάλλονται και η υποκρισία της δήθεν οικολογίας είναι ένα θλιβερό ανέκδοτο για τους πολύ αφελείς κατά την ταπεινή μου άποψη

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.