Κρύο ή ζεστό ντους; Διαβάστε τι λένε οι επιστήμονες

Ένα ζεστό ντους κάνει το αντίθετο από το να σε ξυπνά, γι’ αυτό το λόγο οι γιατροί το συνιστούν σε εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου. Βγαίνοντας έξω από ένα μπάνιο γεμάτο ατμό στο δροσερό αέρα -ίσως η χειρότερη στιγμή της πρωινής ρουτίνας- προκαλείται μια ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας του σώματος, οδηγώντας σας σε μια πιο χαλαρή κατάσταση.

Τότε με ποιον τρόπο πρέπει να πλένετε το σώμα σας αν θέλετε να νιώθετε αναζωογονημένοι και γεμάτοι ενέργεια; Δοκιμάστε μια απότομη εναλλαγή μεταξύ κρύου, ζεστού και πάλι κρύου νερού- δηλαδή προτού κλείσετε το νερό γυρίστε το στο πολύ κρύο για 30 δευτερόλεπτα, μετά ζεστό (τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται και αυξάνεται η ροή του αίματος) και τέλος πάλι κρύο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η βύθιση σε κρύο νερό έχει συνδεθεί με την καταπολέμηση του άγχους, με ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και με κάψιμο λίπους.

Παρ’ όλα αυτά, αν η πρώτη σας σκέψη είναι «με τίποτα», δεν είστε οι μόνοι. Είναι απολύτως λογικό να μην έχουμε διάθεση για τόσο άγριες καταστάσεις, τόσο νωρίς το πρωί με το που ξυπνάμε!

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.