Κάντε μια χαλαρή βόλτα μετά απο ένα πλούσιο γεύμα, κάνει καλό!

Το περπάτημα κάνει καλό. Είναι γνωστό πως βοηθάει το σώμα να διατηρεί μια υγιή φυσική κατάσταση, δυναμώνει την καρδιά, ενώ μπορεί επίσης να βελτιώσει την ψυχολογία σου.

Ακόμα ένα σημαντικό όφελος που έχει το περπάτημα 

Εκείνο που ίσως να αγνοούσες μέχρι στιγμής, είναι πως το περπάτημα έχει την ιδιότητα να διατηρεί σε ισορροπία τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Για αυτό και πολλοί ειδικοί προτείνουν έναν περίπατο μετά το δείπνο. Συγκριμένα, o dr. Dom D’Agostino, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, γνωστός επίσης και για την Keto diet (κετογονική διατροφή) που συστήνει, αναφέρει πως μια χαλαρή βόλτα μετά απο ένα πλούσιο γεύμα, σίγουρα θα ωφελήσει τον οργανισμό σου.

Μάλιστα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 78 ενηλίκων, τους ζητήθηκε να παραμείνουν καθιστικοί 5 ή 35 λεπτά μετά το φαγητό και το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν αναμενόμενο. Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα δεν είχαν καμία μεταβολή, ενώ επίσης η διαδικασία της πέψης καθυστέρησε σημαντικά. Αποδεικνύεται, λοιπόν, πως το περπάτημα μετά το φαγητό είναι αρκετά ωφέλιμο για την εξισορρόπηση της γλυκόζης στο αίμα. “Δεν χρειάζεται να τρέξεις μαραθώνιο, απλώς κάνε μια βόλτα το τετράγωνο”, τονίζει ο dr. Dom D’Agostino.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.