Ιταλία: Ιερέας έκλεβε την ενορία και διοργάνωνε πάρτι οργίων με κοκαΐνη και «χάπια βιασμού»

Μια απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας στην γειτονική Ιταλία, καθώς οι αστυνομικές αρχές της πόλης Πράτο στην Τοσκάνη συνέλαβαν τον ιερέα Francesco Spagnesi, του Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη γειτονιά της Castellina. Ο ιερέας φαίνεται να έκλεβε τις δωρεές των πιστών και διοργάνωνε πάρτι οργίων με ναρκωτικά.

Ο Spagnesi κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών που εισήχθησαν από τις Κάτω Χώρες και συγκεκριμένα για κοκαΐνη και GBL ή αλλιώς “το ναρκωτικό του βιασμού”, και για τη διοργάνωση πάρτι οργίων με ναρκωτικά.

Τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά των ναρκωτικών προήλθαν από τους οικονομικούς πόρους της ενορίας, συμπεριλαμβανομένων των προσφορών των πιστών. Ο Spagnesi, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ζητούσε από ενορίτες χρήματα για ανύπαρκτους άπορους.

 

Ο τοπικός επίσκοπος γνώριζε ότι ο ιερέας ήταν τοξικομανής

Ο τοπικός επίσκοπος Giovanni Nerbini, αποκάλυψε ότι γνώριζε ότι ο ιερέας ήταν τοξικομανής από τον Απρίλιο και είχε κανονίσει να λάβει ιατρική περίθαλψη τον Ιούνιο.

Όταν ο Spagnesi αρνήθηκε τη θεραπεία, αντικατέστησε τον Spagnesi ως εφημέριο της εκκλησίας με έναν άλλο ιερέα και τον ενημέρωσε ότι η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι δεν είχε ιδέα για την έκταση του σκανδάλου.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.