Οι οικογενειακές συναντήσεις στις γιορτές βλάπτουν τις σχέσεις

Ο παράδοξος συνδυασμός ανεμελιάς, χαράς και στρες κάνει πολλές σχέσεις να δοκιμάζονται την περίοδο των Χριστουγέννων.Για τα νέα ζευγάρια, ακόμη και τα πιο απλά πράγματα μπορεί να αποδειχθούν δοκιμασία δέσμευσης και συμβατότητας. Η επιλογή του δώρου και η παρουσία στις οικογενειακές συγκεντρώσεις είναι μερικές από τις πιθανές πηγές συγκρούσεων.Μελέτες όμως δείχνουν ότι και τα ζευγάρια που είναι καιρό μαζί μπορεί να περάσουν κρίση, εάν η σχέση δεν έχει στέρεες βάσεις. Τα στατιστικά δείχνουν ότι πολλές σχέσεις διαλύονται κατά τη διάρκεια των εορτών ή μετά από αυτές, ενώ και ο αριθμός των διαζυγίων εκτοξεύεται υψηλότερα από κάθε άλλη εποχή του χρόνου.

Γιατί όμως τα Χριστούγεννα κοστίζουν τόσο ακριβά στις σχέσεις;

Οι ειδικοί τονίζουν πως οι αυξημένες προσδοκίες μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές. Ο σύμβουλος ζευγαριών Τζον Μακ Γκρέιλ υποστηρίζει ότι η εξιδανίκευση καταστάσεων μας κάνει λιγότερο ανεκτικούς σε λάθη και ελαττώματα κι έτσι η δυσαρέσκεια συσσωρεύεται ταχύτερα.
Παράλληλα, ο νευροψυχίατρος Τζον Σαρπ δηλώνει πως η κούραση και το στρες μάς κάνουν πιο ευέξαπτους. Έτσι, διαχειριζόμαστε λιγότερο αποτελεσματικά τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Η επαφή με την οικογένεια μπορεί επίσης να φέρει επιπρόσθετη τριβή σε ένα ζευγάρι. Η Δρ Έλεν Φίσερ τονίζει πως το περιβάλλον της οικογένειας επηρεάζει και την εικόνα του ίδιου του συντρόφου και αυτό συνήθως έχει αρνητικές συνέπειες.

Τέλος, και το αλκοόλ παίζει το ρόλο του στις εντάσεις και τις διαμάχες. Τα καταπιεσμένα συναισθήματα και τα άλυτα προβλήματα έρχονται στην επιφάνεια, προκαλώντας επιπλέον φθορά σε μια σχέση.

Οι ειδικοί συνιστούν να αντιμετωπίζουμε κάθε ζήτημα με χιούμορ αλλά και ρεαλισμό, ώστε να επωφεληθούμε από το γιορτινό κλίμα και να μην υποστούμε τις δυσάρεστες συνέπειες

 

Πηγή: onmed.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

2 thoughts on “Οι οικογενειακές συναντήσεις στις γιορτές βλάπτουν τις σχέσεις

  1. ΟΤΙ ΜΑΛ@@ΙΑ ΣΑΣ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ.ΑΝΤΕ ΡΕ ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΕ ΛΙΓΟ!!!!!

  2. Ευχαριστούμε που και Εσείς επιλέξατε το δικό μας site για να διαβάσετε ότι ΜΑΛ@@ΙΑ βρείτε. Για σοβαρούς αναγνώστες όπως είστε Εσείς έχουμε και άλλα άρθρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.