Επίσκεψη Υφυπουργού Χρίστου Δήμα στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Έπαυλης

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης είχε την τιμή να υποδεχτεί τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Έπαυλης και του μεγάλου λουτρικού συγκροτήματος, που βρίσκεται στη τοποθεσία Κατουνίστρα, κοντά στο Λουτράκι.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Επικεφαλής της αρχαιολογικής ανασκαφής, αρχαιολόγος κα Ζωή Ασλαματζίδου και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας κ. Σπυρόπουλος.

O Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων στέκεται αρωγός του έργου για την ανάδειξη των σημαντικών ευρημάτων της αρχαιολογικής σκαπάνης, προβάλλοντας το ως τουριστικό αξιοθέατο, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην ανάπτυξη του Πολιτιστικού Τουρισμού και αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν του Δήμου μας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας έχει προωθήσει προς την αρμόδια Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία για την απαλλοτρίωση των ακινήτων στην ρωμαϊκή έπαυλη της Κατουνίστρας Λουτρακίου και το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.