Επίσκεψη Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διώρυγα της Κορίνθου

Σήμερα το πρωί  ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα γραφεία της ΑΕΔΙΚ προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα αποκατάστασης της Διώρυγας της Κορίνθου.  Ο κ Πρωθυπουργός ενημερώθηκε απο τους αρμόδιους φορείς παρουσία του Υφυπουργού κ Χρίστου Δήμα, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ Παναγιώτη Νίκα, των Δημάρχων Κορινθίων κ Βασίλη Νανόπουλου και Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων κ Γιώργου Γκιώνη.

Υπενθυμίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα τα προβλήματα στα πρανή της διώρυγας ήταν συχνά και επικίνδυνα έτσι η περιφέρεια Πελοποννήσου είχε κηρύξει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την Διώρυγα λόγω των συνεχόμενων επικίνδυνων καταπτώσεων.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του κράτους δεδομένου ότι  η Διώρυγα της Κορίνθου αποτελεί παγκόσμιο γεωγραφικό κόμβο επικοινωνίας μεταξύ του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους και μαζί με τη Διώρυγα του Παναμά και του Σουέζ αποτελούν τις τρεις τεχνικές διώρυγες που υφίστανται σήμερα στον κόσμο.

Έτσι υπεγράφη από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η απόφαση για την χρηματοδότηση ύψους 9 εκατ. ευρώ, για τις απαιτούμενες μελέτες και κατασκευαστικές εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στα πρανή της Διώρυγας της Κορίνθου και σίγουρα αυτό είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα που θα οδηγήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «Μετά από πάρα πολλά χρόνια γίνεται μία ουσιαστική παρέμβαση στη διώρυγα, ύψους 9 εκατομμυρίων» συμπληρώνοντας πως τα έργα στη Διώρυγα αποτελούν έναυσμα για την συνολικότερη αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, η οποία έχει «αναπτυξιακή δυναμική» και αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό αξιοθέατο.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.