Γ. Γκιώνης για λύματα:”μπορούμε να γυρίσουμε στην πόλη μας ένα νερό που πήγαινε χαμένο στον Κορινθιακό”

Η κατασκευή αγωγού για μεταφορά λυμάτων Άσσου-Λεχαίου–Βόχας στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Κορίνθου–Λουτρακίου στο Λουτράκι πυροδότησε ποικίλες αντιδράσεις, εκ πρώτης όψεως απολύτως λογικές δεδομένου ότι έχουμε έναν Δήμο που φημίζεται για το ιαματικό του νερό αλλά και για το πόσιμο. Πως μπορεί να συνδυάσει λοιπόν αυτούς τους δύο ρόλους;

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης απάντησε στις κατηγορίες των 4 συνδυασμών της αντιπολίτευσης ότι ο Δήμαρχος χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου φέρνει την επεξεργασία των λυμάτων στο Λουτράκι παρότι το 2011 είχε εναντιωθεί σε ένα ανάλογο έργο. Ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι δεν έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση από τον Δήμαρχο, αλλά έχει γίνει μία προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΔΕΥΑ Λουτρακίου, ΔΕΥΑ Κορίνθου και Δήμου Βέλου Βόχας.
Στη συνέχεια εξήγησε την ουσιαστική διαφορά που υπάρχει σήμερα και έχει να κάνει με το γεγονός ότι τώρα υπάρχει οριστική μελέτη τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων, έτσι το νερό δεν θα χύνεται στον Κορινθιακό Κόλπο αλλά θα επιστρέφει στον Δήμο μας προς αξιοποίηση για πότισμα, πράγμα που θεωρεί τεράστιο κέρδος για τον τόπο μας και για το μεταλλικό νερό που έχει ο Δήμος μας στον υδροφόρο ορίζοντα. Σε ότι αφορά τη λάσπη, τώρα με τις καινούριες διαδικασίες δεν θα υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Συνεπώς άλλες ήταν οι συνθήκες το 2011 και τελείως διαφορετικές τώρα.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.