“Γιορτή στα σπίτια” γι’ αυτό αξίζει να αγκαλιάσετε τη νέα δισκογραφική δουλειά του Σταμάτη Κραουνάκη

Όταν κλειστήκαμε στα σπίτια, ο καθένας άρχισε να βρίσκει τις δικές του νέες ισορροπίες σε μία νέα κατάσταση. Κάποιοι έμαθαν καινούρια πράγματα, κάποιοι βρήκαν χρόνο για νέες συνήθειες, κάποιοι ίσως να έφτασαν στα πρόθυρα νευρικού κλωνισμού.

Κάποιοι άλλοι προσαρμόστηκαν και έκαναν αναπόσπαστα αυτό που τους αρέσει, βάζοντας όπως πάντα όλη τους την ψυχή. Αυτοί οι άνθρωποι είδαν μια άλλη διάσταση μέσα στον εκφοβισμό και στην ανασφάλεια του αβέβαιου, δεν κράτησαν όμως τις σκέψεις τους για τον εαυτό τους, τις μοιράστηκαν μέσω του διαδικτύου. Έτσι ο αγαπημένος δημιουργός και ερμηνευτής  Σταμάτης Κραουνάκης μοιραζόταν με όλους εμάς μέσω facebook νέα τραγούδια σε έναν δημιουργικό κυκεώνα με αυτόματη γραφή, σε απευθείας επικοινωνία με την έμπνευση.
Κάθε φορά που έβλεπα ένα νέο δημιούργημά του ένιωθα σαν να μοσχομύριζε ένα κέικ που έφτιαξε η γειτόνισσα και βρήκε τρόπο να μας κεράσει για να μας κάνει πιο ευχάριστη την παραμονή, ένιωθα σαν να ήθελε να μας εμψυχώσει, σαν να ήθελε να μοιράσει ένα κέρασμα αισιοδοξίας απλά επειδή μπορούσε. 

Ας δούμε τώρα πως περιγράφει ο ίδιος ο Σταμάτης Κραουνάκης  τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Γιορτή Στα Σπίτια», που αποτελείται από 14 ολοκαίνουργια τραγούδια που ο δημοφιλής καλλιτέχνης δημιούργησε κατά τη διάρκεια της καραντίνας και τα παρουσίασε μέσω του διαδικτύου από το σπίτι του:

“Βγαίνουμε στο δύσκολο καιρό με φωτεινά τραγούδια.

Καημούς, παράπονα «και ρούχα καθημερινά

που ζήσαν απ’ τη μάχη».

Επενδύσαμε όλοι με τα πιο ακριβά μας αισθήματα,

ρισκάροντας την πιθανότητα ότι το αύριο ποιος ξέρει,

Εμάς, μπορεί να μη μας χρειαστεί..

Τα περισσότερα από τα τραγούδια ίσως σας φανούν γνωστά,

γιατί παίχτηκαν στη διάρκεια της καραντίνας,

πιάνο-φωνή απ’ το σπίτι, στο διαδίκτυο.

Τώρα είναι στα χέρια σας.

Κάντε ό,τι σας πει η καρδιά σας.

Διαδώστε τα όπου κρίνετε ότι θα είναι χρήσιμα.

Σας στέλνουμε μια πρώτη γεύση.

Υ.Γ.

Πρωτοτυπούμε κάπως στον τρόπο που δίνουμε το υλικό,

που άλλοτε θα το είχε ένα booklet.

Όλοι είμαστε χρήστες διαδικτύου.

Στίχοι, σημειώσεις, φωτογραφίες, βίντεο, συνεργάτες και άλλα όμορφα, τυπώνετε κατευθείαν από το site: http://spiti.kraounakis.gr”

Οι Συνεργάτες
Άφησα μέσα στη συνθήκη του ιδιαίτερου κλίματος δημιουργίας των τραγουδιών κάθε τραγούδι να ζητήσει τον Κατάλληλο Ερμηνευτή του.

Το ντουέτο μας με τον Φοίβο Δεληβοριά ήταν λίστα αναμονής για ηχογράφηση από εκείνη την Ταράτσα που γεννήθηκε απάνω στη σκηνή ενώπιον κοινού.

 
Είναι η πρώτη μας συνεργασία. Εκείνος στίχους εγώ τη μουσική.

Στην ηχογράφηση συμμετέχει με την καρδιά του και την κιθάρα του

ο συνάδελφος μας Παναγιώτης Καλαντζόπουλος.

Τα «Χαμπέρια» και η «Κιβωτός του Κόσμου» γραμμένη για την εκπομπή

του Μεγάλου Σαββάτου του Πάνου Χαρίτου για τα παιδιά της Κιβωτού.

Ζήτησαν από την πρώτη στιγμή την Ελένη Βιτάλη. Αυτή η κορυφαία μας Ερμηνεύτρια είπε Ναι. Μας χάρισε δύο υπέροχες ερμηνείες και την βραδιά της ηχοληψίας της ζήτησα να αποτυπώσει με τον ήχο της και τα λόγια του Ρήγα Φεραίου στο «Καλύτερα μιας ώρας». Ευτυχισμένη ώρα.

Καμαρώνω που για τους τρεις συνοδοιπόρους τραγουδιστές μας στη Σπείρα πετύχαμε να φτιάξω από ένα τραγούδι ταυτότητας στον καθένα.

Καλωσορίστε τους Χρήστος Γεροντίδης, Σάκης Καραθανάσης,

Κώστας Μπουγιώτης. Την παντοτινή μου αγάπη.

Διαβάζοντας μια πολύ αληθινή συνέντευξη του Μανώλη Μητσιά

στον Αντώνη Μποσκοΐτη μου ’ρθε η όρεξη να τον καλέσω

για ένα ερωτικό Ζεϊμπέκικο που είναι και το μόνο τραγούδι που γράφτηκε επί σκοπώ για κείνον. Μας ενώνουν χρόνια και επιτυχίες.

Εδώ ξαναείναι νεότατος. Τον ευχαριστώ πολύ.

Σ’ όλη την πορεία της προετοιμασίας η ολόψυχη παρουσία και ενέργεια αληθινών φίλων μουσικών. Του Μάνου Αχαλινωτόπουλου στο κλαρίνο και του Νίκου Κατσίκη στο μπουζούκι, αλλά και όλης της στενής ομάδας Βάιος Πράπας κιθάρες – μπουζούκι, Γιώργος Ταμιωλάκης τσέλο – ευφώνιο, Δημήτριος Ανδρεάδης πιάνο – προγραμματισμός, ήταν καθοριστική μαζί με τους εξαιρετικούς υπόλοιπους συνεργάτες στην οριστική διαμόρφωση του ήχου μας. Λάμπρος Παπανικολάου κόντρα μπάσο, Αλέξανδρος Καμπουράκης ακορντεόν, Γιώργος Μπερερής πιάνο, Ηλίας Παπαντωνίου τύμπανα και Σπύρος Παναγιωτόπουλος

κρουστά σε δυο κομμάτια.

Ένα ευχαριστώ ακόμα Στον Κωνσταντίνο Παντζή για την πλήρη παραγωγή στο τραγούδι «Με τρολάρουν τα πουλιά».

Ο Τάκης Αργυρίου αγκάλιασε όλους μας ηχοληψία – μίξη και ο Γιάννης Ιωαννίδης που έχει κάνει mastering και χάραξη όλη μου τη δισκογραφία,

έβαλε την υπογραφή του κι εδώ.

Σεπτέμβριος 2020

Σταμάτης Κραουνάκης

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.