Γαλανόλευκο το Δημαρχείο της Κορίνθου όπως υποσχέθηκε ο Δήμαρχος

Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ Βασίλης Νανόπουλος τίμησε την μεγάλη επέτειο του ΟΧΙ μεταξύ άλλων «βάφοντας» το Δημαρχείο στα χρώματα της γαλανόλευκης. Μια κίνηση όμορφη και βαθιά συμβολική.

Εξάλλου ο Δήμαρχος Κορινθίων έστειλε το μήνυμα για την Εθνική Επέτειο τονίζοντας πως η ομοψυχία είναι το διαχρονικό μήνυμα του 1940.

Στο μήνυμα του έκανε λόγο για την ενότητα και την ομοθυμία που δύναται να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε εχθρό και απειλή, διαχρονικά.
“Τιμούμε σήμερα τους Έλληνες που το 1940 αγωνίστηκαν για την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, την Τιμή και την Αξιοπρέπεια της Πατρίδας μας!

Απέδειξαν πως με ομοψυχία και πίστη στον αγώνα μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι σε εχθρούς με πολλαπλάσιες δυνάμεις και μέσα.
Αυτό πρέπει και σήμερα να έχουμε υπόψιν μας!

Όλοι μαζί, ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή, είτε είναι εξωτερική είτε είναι η απειλή της πανδημίας είτε οποιαδήποτε άλλη.

Αυτό είναι το Πνεύμα του 1940 που οφείλουμε να ακολουθήσουμε!

Χρόνια πολλά σε όλους!”


Το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος βρέθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 1940. Έδωσε το παρόν στην Δοξολογία που τελέστηκε στον Απόστολο Παύλο και στην επιμνημόσυνο δέηση που εψάλη στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων ενώ κατέθεσε ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των Αγωνιστών του “40, δάφνινο στεφάνι.


Απουσία παρελάσεων και άλλων εορταστικών εκδηλώσεων απο τα ηχεία του δήμου Κορινθίων παιάνιζαν εμβατήρια, ο Εθνικός μας Ύμνος αλλά και το πρώτο στρατιωτικό ανακοινωθέν. Στην ίδια λογική η γαλανόλευκη κόσμησε  το Δημαρχείο Κορίνθου προσθέτοντας ακόμα περισσότερη έμφαση στη σπουδαιότητα της σημερινής επετείου.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.