Αύριο Τρίτη στις 18:00 το διάγγελμα Μητσοτάκη για την άρση των μέτρων λόγω κορωνοϊού

Την Τρίτη αναμένεται το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο οποίο θα εξηγήσει πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των αυστηρών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού.

Ειδικότερα, το διάγγελμα θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί «πυρετός» συσκέψεων και διαβουλεύσεων, με στόχο να αξιολογηθούν τα υπάρχοντα στοιχεία και να αποφασιστεί ο δρόμος προς την «επόμενη ημέρα» -μια διαδικασία που όπως έχουν πολλάκις προειδοποιήσει κυβερνητικά στελέχη, αναμένεται σταδιακή και μακρόσυρτη.

Παρότι πολλά σενάρια παραμένουν «ανοιχτά», αυτό που φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» είναι ότι η ημερομηνία – ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι η 4η Μαΐου.

Μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη, τα αρμόδια υπουργεία θα ανακοινώσουν περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο που θα χαλαρώσουν τα μέτρα στο εμπόριο και τις μεταφορές και πώς θα γίνει η επιστροφή στα σχολεία, καθώς και πώς θα προσεγγίζεται πλέον το ζήτημα της άθλησης και της προσωπικής προπόνησης.

Το σχέδιο της κυβέρνησης

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή μετάβαση στη νέα πραγματικότητα, με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για τον κορονοϊό, θα αρχίζει να ξεδιπλώνεται στις 4 Μαϊου, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως ξεκαθάρισε πως τα στάδια της άρσης των μέτρων θα απέχουν χρονικά, προκειμένου να μπορεί το κάθε βήμα να αξιολογηθεί ως προς τις επιπτώσεις του. Πρώτα θα ανοίξουν κομμωτήρια και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής. Στη συνέχεια σταδιακά και με χρονική απόσταση μεταξύ τους θα επαναλειτουργήσουν οι βαθμίδες της εκπαίδευσης και πιο μετά οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις και η εστίαση.

Οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα, στη συνέχεια θα ανοίξουν κανονικά με κανόνες λειτουργίας, όπως είπε ο κ. Πέτσας. Αργότερα θα επαναλειτουργήσουν και οι ξενοδοχειακές μονάδες και θα διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών, ώστε να ανοίξει ο δρόμος επαναλειτουργίας και για τα εποχιακά καταλύματα.

Σε ό,τι αφορά στην Πρωτομαγιά, ο κ. Πέτσας είπε πως οι συμβολικοί εορτασμοί, με τήρηση κανόνων και αποστάσεων, μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, δηλαδή για τις 9 Μαΐου.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.