Απορρόφηση 12 εκατομμυρίων ευρώ από το Δήμο Σικυωνίων για αρδευτικά έργα!

12 στα 12! Άφωνη όλη η αυτοδιοίκηση από το πρωτοφανές ρεκόρ απορρόφησης

Ο Σπύρος Σταματόπουλος που κατά το παρελθόν έχει χαρακτηριστεί «Πρωταθλητής των Χρηματοδοτήσεων» σήκωσε όλον τον προϋπολογισμό του ΕΣΠΑ στα αρδευτικά της Περιφ. Πελοποννήσου

Άφωνη έχει μείνει όλη η αυτοδιοίκηση από προχθές όταν ανακοινώθηκαν οι εντάξεις αρδευτικών έργων στο ΕΣΠΑ Πελοποννήσου, βλέποντας ότι ο δήμος Σικυωνίων κατάφερε να αποσπάσει το 100% της χρηματοδότησης!

Με έξι έργα εγγειοβελτιωτικού χαρακτήρα ο Σπύρος Σταματόπουλος, ο δήμαρχος που έχει χαρακτηριστεί ως «Πρωταθλητής των Χρηματοδοτήσεων» σήκωσε όλον τον προϋπολογισμό, αφού οι φάκελοι που κατέθεσε απέσπασαν τις υψηλότερες βαθμολογίες και πήραν όλα τα λεφτά!

Τα έργα αφορούν τα χωριά της Στυμφαλίας και της ημιορεινής περιοχής Μεγάλου Βάλτου και Πασίου, και αναμένεται να συμβάλλουν τα μέγιστα στην αύξηση της παραγωγής, της παραγωγικότητας, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους αγρότες της ορεινής και ημιορεινής ζώνης του δήμου όπου χρηματοδοτήθηκαν τα κάτωθι εγγειοβελτιωτικά έργα:

Αρδευτικά έργα Στυμφαλίας, ΔΕ Στυμφαλίας του Δήμου Σικυωνίων – 1ος ειδικός προϋπολογισμός (2.200.000,00€).
Κατασκευή δικτύου άρδευσης της Κοινότητας Καισαρίου του Δήμου Σικυωνίων, από τη γεώτρηση Μπρίμιζα (2.200.000,00€).
Αρδευτικό έργο Κοινότητας Στυμφαλίας του Δήμου Σικυωνίων (855.000,00€).
Διαχείριση των υδάτων της περιοχής Μεγάλου Βάλτου – 1ος ειδικός προϋπολογισμός (2.200.000,00€).
Αρδευτικό έργο Κεφαλαρίου Στυμφαλίας του Δήμου Σικυωνίων -1ος ειδικός προϋπολογισμός(2.200.000,00€).
Κατασκευή αρδευτικού δικτύου στην Κοινότητα Λαύκας του Δήμου Σικυωνίων (2.194.179,65€).

O Σπύρος Σταματόπουλος σε σύντομες δηλώσεις του κατά την ανακοίνωση των εντάξεων όλων των αρδευτικών έργων του Δήμου Σικυωνίων ευχαρίστησε τις «άρτιες» όπως τις χαρακτήρισε τεχνικές υπηρεσίες και προγραμματισμού του δήμου του, αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες που εμπλέκονται σε αδειοδοτήσεις, γνωμοδοτήσεις και λοιπές διεκπεραιωτικές ενέργειες για την πληρότητα των φακέλων των μεγάλων έργων που εκπονούνται στο Δήμο Σικυωνίων.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι αν δεν υπήρχε αυτή η συνεργασία με τις προαναφερόμενες υπηρεσίες – Υδάτων, Περιβάλλοντος, Δασαρχείο & Διεύθυνση Δασών, Αρχαιολογικές Υπηρεσίες και Αγροτικής Ανάπτυξης – σήμερα δεν θα μπορούσε ο Δήμος Σικυωνίων να έχει ώριμα έργα, ιδιαιτέρως μέσα στις ειδικές συνθήκες της πανδημίας που αντιμετωπίζει η χώρα τον τελευταίο χρόνο.

Τέλος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, διότι είναι πρώτη φορά που βγήκε τέτοια πρόσκληση για εγγειοβελτιωτικά από την περιφέρεια και έδωσε το δικαίωμα να υποβληθούν προτάσεις, που λύνουν πολλά προβλήματα των αγροτών και αυξάνουν το εισόδημά τους.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.