Ανοίγουν και τα mall, δείτε σε ποιες περιοχές, όλα τα μέτρα από Δευτέρα 5/4

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ μετα μέτρα που θα ισχύσουν από Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00. Ανοίγουν και τα Mall στις κόκκινες περιοχές.

Ανοίγουν τα mall και τα outlet σε «κόκκινες» περιοχές με click away, σύμφωνα με το ΦΕΚ.

Η απόφαση δεν αφορά την Αττική και όλες τις περιοχές που είναι σε «βαθύ κόκκινο».

Σε σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης δεν θα πωλούνται όλα τα προϊόντα, όπως στις περιοχές που ανοίγει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα.

Ταυτόχρονα, με το ΦΕΚ γίνεται γνωστό πως δεν θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα.

Τα αυξημένα κρούσματα και η εκτόξευση στις νοσηλείες ήταν οι δύο κομβικοί λόγοι που φαίνεται να οδήγησαν στην αναστολή του ανοίγματος των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εκτινάχθηκαν στο 270,97% τον τελευταίο μήνα και η πληρότητα των ΜΕΘ σήμερα φτάνει στο 90%.

Παράλληλα, στον δήμο Θεσσαλονίκης το τελευταίο δεκαήμερο τα ενεργά κρούσματα είναι +45,69%.

Στην Αχαΐα, η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει αμείωτη με τις νοσηλείες να ανεβαίνουν κατά +164% , ενώ τα κρούσματα παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 46,89%.

Μετακινήσεις

Απαγορεύονται οι θαλάσσιες συνδέσεις με τον κωδικό 6, κάτι που έγινε αντιληπτό από όσους εκδρομείς σήμερα θέλησαν να βρεθούν εκτός Αττικής με πλοίο.

«Απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε τύπου πλοίου και σκάφους και της λειτουργίας πορθμείων για τη μεταφορά επιβατών δια θαλάσσης, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων, λαντζών και θαλασσίων ταξί από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντιστρόφως, καθώς και μεταξύ των νησιών της χώρας»

Ειδικώς η μετακίνηση από τα μικρά νησιά προς τα μεγαλύτερα νησιά, καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων προς τη νήσο Πόρο, επιτρέπεται και για τους λόγους των περ. δ) και ε) της παρ. 2 του άρθρου 3.»

Ειδικότερα, η μετακίνηση επιτρέπεται για τους εξής λόγους:

  • Μετακίνηση από και προς την εργασία ή κατά τη διάρκεια της εργασίας.
  • Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό, κτηνίατρο ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).
  • Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  • Μετάβαση σε χώρο λατρείας σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης, εφόσον απαιτείται ραντεβού σύμφωνα με την παρούσα.
  • Μετακίνηση προς τον σκοπό συγκομιδής αγροτικών προϊόντων.
  • Μετακίνηση προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης οικιών των φοιτητών που μισθώνουν ακίνητο στην τοποθεσία των σπουδών τους, με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου.
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.