Έτσι έγιναν οι μαϊμού εμβολιασμοί στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας:

Στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας είχαν εντοπιστεί μισογεμάτες σύριγγες και φιαλίδια των εμβολίων.

Δεν πίεζε το έμβολο της σύριγγας, δεν είχε βελόνα και απλά έβαζε… τσιρότο! Σε άλλη περίπτωση πίεζε το υγρό του εμβολίου πάνω στο βαμβάκι και μετά σκούπιζε το πάτωμα. Η μισογεμάτη σύριγγά βρέθηκε στο καλάθι σκουπιδιών όπως και το φιαλίδιο του εμβολίου.
Οι πληροφορίες που είχαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έκαναν λόγο για εικονικούς εμβολιασμούς που θα πραγματοποιούσε μια 59χρονη νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας στο ΙΚΑ της Λ. Αλεξάνδρας. Στις “πρώτες” δόσεις των εμβολίων που έκαναν μια 75χρονη πλαστική χειρουργός και μία 66χρονη γραμματέας της χειρουργού και συνταξιούχος διοικητική υπάλληλος, που εργαζόταν στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας, υπήρχαν ενδείξεις ότι αυτά δεν είχαν γίνει, καθώς είχαν εντοπιστεί μισογεμάτες σύριγγες και φιαλίδια των εμβολίων.

Η νοσηλεύτρια την πλησιάζει με τη σύριγγα στο χέρι και προχωράει στην “εικονική” χορήγηση της δόσης. Αφού ολοκληρώνει την διαδικασία καλύπτει με βαμβάκι το… τρύπημα από την ένεση.

Με το κινητό στο χέρι για να βγάλει αναμνηστική φωτογραφία του δήθεν εμβολιασμού, η 66χρονη γραμματέας της πλαστικής χειρουργού περιμένει την νοσηλεύτρια που πλησιάζει με την σύριγγα. Απαθανατίζει τη στιγμή του δήθεν εμβολιασμού της με σκοπό να την ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως… απόδειξη. Αφού προχωράει στην εικονική χορήγηση της δόσης, η νοσηλεύτρια σκύβει και προσπαθεί να σβήσει τα ίχνη από το πάτωμα όπου ενδεχομένως να κατέληξε η δόση του εμβολίου.

Από το υλικό που είχε καταγράψει η “κρυφή” κάμερα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η νοσηλεύτρια δεν είχε… τρυπήσει το μπράτσο της 75χρονης, ενώ είχε πατήσει ελαφρώς το έμβολο της σύριγγας. Οι αστυνομικοί εισέβαλλαν στον χώρο συλλαμβάνοντας και τις τρεις γυναίκες. Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα στα σκουπίδια, η σύριγγα που περιείχε 12 ml όπως και το φιαλίδιο του εμβολίου, που ήταν μισογεμάτο. Τα συγκεκριμένα ευρήματα μεταφέρθηκαν σε εργαστήριο προκειμένου, έστω και τυπικά, να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη για το περιεχόμενό τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 66χρονη συνταξιούχος διοικητική υπάλληλος γνώριζε την 59χρονη νοσηλεύτρια, και απευθύνθηκε σε αυτήν προκειμένου να “βοηθήσει” την ίδια αλλά και την 75χρονη πλαστική χειρουργό, στην οποία ήταν υποχρεωμένη για κάποιες… ιατρικές υπηρεσίες, προκειμένου να εμβολιαστούν εικονικά.

Οι τρεις γυναίκες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα κατηγορούμενες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν αν η νοσηλεύτρια έχει προβεί και σε άλλους εικονικούς εμβολιασμούς, όπως επίσης αν έχουν παρόμοια εμπλοκή η 75χρονη πλαστική χειρουργός και η γραμματέας της.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.