Τραγική η κατάσταση στην Νέα Πέραμο: Εγκλωβισμένοι και αυτοκίνητα που επιπλέουν [Photos, Video]

0

Δραματική είναι η κατάσταση στη Νέα Πέραμο, λόγω της κακοκαιρίας. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί καθώς η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε πολλά σημεία, δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμμάρους.

Κάτοικοι και ιθύνοντες μιλούν για πρωτοφανή καταστροφή που έχει να συμβεί στην περιοχή πάνω από 100 χρόνια.

Η ισχυρή νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει το ποτάμι στην περιοχή και τα νερά να φτάσουν ως το δρόμο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική, στο 39 χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στην νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32 χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33 χιλιόμετρο μέχρι το 34 διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί, ενώ υπάρχουν και εγκλωβισμένοι οδηγοί οι οποίοι  καλούν σε βοήθεια. Όπως ανέφερε ένας οδηγός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 οδηγός εγκλωβίστηκε στο φορτηγό του από τις 5:20 το πρωί. Ο οδηγός κινείτο στην περιοχή της Νέας Περάμου, όπου σημειώθηκε ισχυρή βροχόπτωση.

Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι έχουν παγιδευτεί αρκετά αυτοκίνητα στα παραπάνω σημεία, όπου ήδη βρίσκονται συνεργεία και προσπαθούν να απομακρύνουν οδηγούς και επιβάτες, ωστόσο κανένας πολίτης δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Συνολικά υπάρχουν 160 κλήσεις για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς από καταστήματα, σπίτια και αυτοκίνητα. Στην περιοχή βρίσκονται 20 οχήματα της πυροσβεστικής.

Παράλληλα, η πυροσβεστική απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να μην μετακινηθούν προς την περιοχή, εάν έχουν τη δυνατότητα, για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων.

Σημειώνεται ότι τα σχολεία στην περιοχή της Νέας Περάμου και της Μάνδρας, όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βασιλείου, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα.

Φωτογραφίες: Facebook /Ευα Μαρινάκη

 [iefimerida]

 

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *