Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας : Απεργία 8 Δεκέμβρη

0

H κυβέρνηση και οι «συμβουλάτορες» της κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να κατοχυρώσουν τη σημερινή ζούγκλα στην αγορά εργασίας υπηρετώντας το στόχο του κεφαλαίου για ανάκαμψη των κερδών του εις βάρος όλων μας.
Προετοιμάζουν την απελευθέρωση των απολύσεων και την αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%. Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ με τον ‘υποκατώτατο’ μισθό για τους νεοπροσλαμβανόμενους.
Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα. Πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού.
Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, δηλαδή της δουλειάς λάστιχο για 100 και 200 ευρώ μισθό. Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, το λεγόμενο μη μισθολογικό κόστος όπως έχει παραγγείλει ο ΣΕΒ. Νέα μεγάλη μείωση στο αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5000 από τα 8.600 ευρώ. Δικαίωμα στους εργοδότες να απαντούν με λοκ-άουτ στους αγώνες των εργαζομένων και νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.
Και όλα αυτά τη στιγμή που με τον φόβο της απόλυσης οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να δουλεύουν χωρίς ΣΣΕ, ωράρια και ασφάλιση, να πληρώνονται όποτε και όσο θέλει ο εργοδότης. Και στον κλάδο μας η κατάσταση δεν είναι καλύτερη! Οι εργαζόμενοι στα s/m Μαρινόπουλου ζουν μέσα στην ανασφάλεια και πρέπει να παλέψουν για να επιβάλουν την υπογραφή ΣΣΕ, με εξασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους. Να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας ,ούτε μια ώρα προϋπηρεσίας, να μην περάσουν ατομικές συμβάσεις.
Οι εργαζόμενοι σε πολλά s/m στο νομό δουλεύουν με τρίμηνες συμβάσεις, με 6ωρα και 4ωρα, με μισθό που δεν φτάνει να καλύψει ούτε τις πιο στοιχειώδης ανάγκες. Έχουν απλήρωτες υπερωρίες και για αντάλλαγμα παίρνουν ρεπό που στην πλειοψηφία ούτε αυτά δίνονται. Στις περισσότερες επιχειρήσεις οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς νόμους έχουν επιβάλει ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις που προβλέπουν περικοπές επιδομάτων, μειώσεις μισθών.
Θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα; Θα δεχθούμε να θυσιάσουμε τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας για να μεγαλώνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων;
Δεν πρέπει να συμβεί αυτό! Αντίθετα μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια, αν αποκτήσουμε εμπιστοσύνη στη δύναμή μας, και στη δύναμη του οργανωμένου αγώνα! Να θυμηθούμε ότι όσα σήμερα μας παίρνουν πίσω κατακτήθηκαν μετά από σκληρούς αγώνες και θυσίες της εργατικής τάξης. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε! Μπροστά στην πολιτική που σαρώνει τη ζωή μας εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε μόνο έναν δρόμο: Αυτόν της οργάνωσης της πάλης ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα, για να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών των τελευταίων χρόνων και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.
Όλοι στην απεργία 8 Δεκέμβρη 10.30 στα Περιβολάκια

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *