Συννεφιά, τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

0
 Nεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ενώ τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένοι όμβροι κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ στα δυτικά.

Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία μέχρι 6 μποφόρ. Το βράδυ στα ανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βαθμιαία τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένοι όμβροι.

Ανεμοι: δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες που σταδιακά από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: δυτικοί 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ. Από τη νύχτα βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 21 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 22-09-2017 

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές, ενώ τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά.

Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *