18/04/2024

Πως ξεχωρίζεις μια αυθεντική επώνυμη τσάντα από την μαϊμού Louis Vuitton, Chanel, Hermès Birkin

0

Μάθε πώς να ξεχωρίζεις την αυθεντική για να μη σου ζητάει μπανάνες

Αποφάσισες να αγοράσεις μια κλασική τσάντα ενός πολύ γνωστού σχεδιαστή, έστω και από δεύτερο χέρι. Έκανες τις οικονομίες σου, ονειρεύτηκες τη στιγμή που θα την κρατάς στον αγκώνα και θα περπατάς με αέρα παριζιάνας και ανακαλύπτεις ότι τελικά η τσάντα που αγόρασες σου ζητάει… μπανάνες. Αν δεν επιλέξεις σκόπιμα να αγοράσεις μια απομίμηση, δεν είναι κρίμα να πετάξεις τα ωραία σου λεφτάκια έτσι; Ακολουθούν μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις μια αυθεντική Chanel, Louis Vuitton ή Hermès από μια «μούφα» -όσο καλή αντιγραφή κι αν είναι.

Louis Vuitton Monogram

Louis Vuitton Monogram Bag

Κάποτε μπορούσες να καταλάβεις ακόμα και από το μονόγραμμα αν η συγκεκριμένη διάσημη τσάντα ήταν αυθεντική ή όχι. Σήμερα όμως κυκλοφορούν απομιμήσεις που έχουν τελειοποιήσει το μοτίβο, οπότε ίσως να μη σε βοηθήσει σαν στοιχείο.

Αντί για αυτό, μπορείς να τσεκάρεις τον ημερολογιακό κωδικό στο εσωτερικό της τσάντας, ο οποίος θα πρέπει να είναι τυπωμένος σε μια μικρή δερμάτινη ετικέτα -αποδεικτικό για το πότε και πού κατασκευάστηκε το συγκεκριμένο κομμάτι. Εναλλακτικά, το ιταλικό δέρμα vachetta που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των λουριών και χερουλιών της τσάντας δεν καθαρίζεται, επομένως αν αγοράζεις μια αυθεντική τσάντα από δεύτερο χέρι θα πρέπει να έχει οξυδωθεί ελαφρώς (το χρώμα του σκουραίνει).

Τέλος, έλεγξε τις ραφές -οι οποίες πρέπει να είναι αψεγάδιαστες- και ότι τα φερμουάρ αναγράφουν το όνομα του οίκου.

Chanel Flap

Chanel Classic Flap Bag

Το καλύτερο σημείο για να αρχίσεις τον έλεγχό σου σε μια τσάντα Chanel είναι το λογότυπο με το διπλό «C». Στις αυθεντικές τσάντες, το C που κοιτάζει δεξιά περνάει πάνω από εκείνο που κοιτάζει αριστερά στο πάνω μέρος και από κάτω του στο κάτω μέρος.

Κάποιες παλιότερες τσάντες έχουν ένα επιπλέον τυπωμένο λογότυπο αλλά αν το σήμα είναι ένα «R» μέσα σε ένα κύκλο, τότε είναι σίγουρα ψεύτικη!

Ακόμα μια λεπτομέρεια είναι η φόδρα, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται άψογα σε όλες τις πλευρές, ακόμα και στην πίσω τσέπη. Το κάτω μέρος των σκληρών μερών της τσάντας θα πρέπει να έχει παντού τυπωμένο το «Chanel Paris».

Αν ακόμα δεν έχεις πειστεί, ψάξε για ένα μικροσκοπικό ολόγραμμα στο εσωτερικό που έχει τυπωμένα δύο μικρά Chanel λογότυπα και ένα 7ψήφιο ή 8ψήφιο σειριακό αριθμό.

Hermès Birkin

Hermes Birkin

Μια από τις πιο περιζήτητες και αγαπημένες τσάντες. Για να καταλάβεις αν κοιτάς την αυθεντική, αρχικά τα σκληρά της σημεία πρέπει να είναι είτε από χρυσό είτε από παλλάδιο και οι πλάκες στο μπροστινό δερμάτινο λουρί πρέπει να είναι βιδωμένες και στις 4 γωνίες. Ομοίως, η στάμπα Hermès στην κορυφή της τσάντας πρέπει να είναι απόλυτα ίσια και να ταιριάζει με το σκληρό σημείο.

Αυτά είναι στοιχεία που μπορεί να είναι κάπως δύσκολα να ξεχωρίσεις, όμως υπάρχει ακόμα ένα που είναι αδιαμφισβήτητο. Κοίταξε το πίσω μέρος του μπροστινού λουριού. Εκεί θα πρέπει να βρεις μια «τυφλή στάμπα» που αναγράφει τη χρονιά που κατασκευάστηκε η τσάντα και τον τεχνίτη που την έφτιαξε.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *