Ποιες γνωστές επιχειρήσεις είναι στις λίστες φοροδιαφυγής

0

Στη λίστα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις με πολύ γνωστές υποθέσεις καθώς και πρόσωπα
Στη λίστα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις με πολύ γνωστές υποθέσεις καθώς και πρόσωπα
Μεγάλες επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας «κρεμάστηκαν» στα μανταλάκια της Βουλής μαζί με την κατάθεση του Προϋπολογισμού του 2018. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2017 από τα ελεγκτικά κέντρα και τις ΔΟΥ διενεργήθηκαν 16.640 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις ύψους 2,568 δισ. ευρώ.
Οι γνωστές επιχειρήσεις
Στη λίστα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις με πολύ γνωστές υποθέσεις καθώς και πρόσωπα, όπως η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ και ο Θεόδωρος Κουντούρης, πλοιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» .

ΣΕΚΑΠ: Η πρώτη αφορά την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ ΑΕ., που εμφανίζεται στον κατάλογο του υπουργείου Οικονομικών, να κατηγορείται ως αστικά υπεύθυνη για λαθρεμπόριο τσιγάρων με τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους να φτάνουν τα 9,38 εκατ. ευρώ και μαζί με τα πολλαπλά τέλη ύψους 28,166 εκατ. ευρώ να υπερβαίνουν συνολικά τα 37,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για παλιά υπόθεση για την οποία η εταιρεία έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη

«ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ»: Η δεύτερη υπόθεση αφορά την εταιρία του Θεόδωρου Κουντούρη της οποίας το δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» βυθίστηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου στα ανοιχτά του Πειραιά προκαλώντας την μεγάλη οικολογική καταστροφή των τελευταίων χρόνων στο Σαρωνικό.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία εις βάρους του Κουντούρη και άλλων 5 συνεργατών του στις δύο εταιρείες «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ Ι» και «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙΙ» και τις εταιρείες πετρελαιοειδών του Κουντούρη επιβλήθηκαν στις 15 Σεπτεμβρίου, δηλαδή ένα χρόνο πριν το ναυάγιο στη Σαλαμίνα, πολλαπλά τέλη και πρόστιμα συνολικού ύψους 1,64 εκατ. ευρώ για λαθρεμπόριο καυσίμων. Οι 6 εμπλεκόμενοι και οι 3 εταιρείες έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη αμφισβητώντας τους ελέγχους του αρμόδιου τελωνείου.

Από το Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ ελέγχθηκαν 287 υποθέσεις και βεβαιώθηκαν διαφορές φόρων, προσαυξήσεων και προστίμων ύψους 627,030 εκατ. ευρώ. Από το ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π ελέγχθηκαν 269 υποθέσεις και βεβαιώθηκαν φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις 146,371 εκατ. ευρώ.

Από το τις ΔΟΥ φορολογίας Ανωνύμων Εταιριών ελέγχθηκαν 1.464 υποθέσεις και βεβαιώθηκαν φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις 713,217 εκατ. ευρώ. Από τις υπόλοιπες ΔΟΥ ελέγχθηκαν 13.105 υποθέσεις και βεβαιώθηκαν πρόσθετοι φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις 988,823 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον από τις ΔΟΥ το οκτάμηνο διενεργήθηκαν 1.515 έλεγχοι φορολογίας κεφαλαίου με συνολική βεβαίωση 92,652 εκατ. ευρώ.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *